Appelgren: “Går för fem raka” & “Z” dementerar flytt till Timrå

Tunga tider är bara förnamnet. Men Andreas Appelgren har inte givit upp:

– Vi är trängda mot väggen men har inte givit upp på något vis. Vi går för fem raka nu med start på onsdag mot SSK.

Hur känner du själv just nu?

– Det är tuffa tider men det gäller att ha fokus på uppgiften och det är att hitta ett sätt att vinna nästa match. SSK har vi ju bra statistik på så de vet vi ju hur man ska hantera.

Hur ser du på att låta J20-spelare få komma in nu för att skaka liv i saker?

– “Pannan” har ju bra koll på J20 så tycker han att någon där skulle göra skillnad så har han ju möjlighet att testa det. Jag blandar mig inte i laguttagningen, det är tränarnas jobb att ta ut bästa laget.

***

Det är tufft att spela så här sent på säsongen med tanke på att spelarna ser om sina hus, egentligen ganska förståeligt kanske. Henrik Lundberg ska som sagt vara klar för Karlskrona enligt MrMadhawk.se.

Och från bra källor ryktas det bland annat om att Lukas Zetterberg ska vara mer eller mindre klar för Timrå nästa säsong. Johan Thalberg på VLT.se har också skrivit sillyrykten om Mylläri, “Z” och Hampus Larsson. Men storskytten dementerar:

– Jag är absolut inte klar för någon annan klubb, utan ska göra allt jag kan för att hålla oss kvar i HA. Jag har sagt till min agent att vi får prata efter säsongen då jag vill lägga allt fokus på VIK nu.

Hörde att det ryktades om Timrå?

– Som jag sa allt fokus ligger på VIK just nu och vart jag spelar nästa säsong tar jag efter den här säsongen.

Så här kommenterar Andreas Appelgren ryktet om Lukas Zetterberg:

– Jag har egentligen ingen kommentar till det, förutom att det är den värld vi lever i.

***

Det är ju synd, om det stämmer, då Lukas Zetterberg är en av få spelare som hade varit given att behålla oavsett division. Nu gäller det att avsluta snyggt och hoppas på ett mirakel med fem raka segrar.

Så länge det finns en matematisk chans vore det tjänstefel att ge upp. Kanske kommer vissa lag få kvalfeber nu när de redan känner att de är nästan klara för Allsvenskan? Det gäller att greppa halmstrån…

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"848483408976252928";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/848483408976252928";s:5:"pDate";s:19:"2017-04-02 10:33:03";}}";

8 Kommentarer

 1. Gurkan 63

  En teori/Fråga ..
  Varför bytte man inte tränare under uppehållet som var ca tre veckor ? varför kom Paananen in så sent ?

  kan det vara så enkelt att i 20 var i sitt slutspel och då är det ju självklar att man inte kunnde avbryta Paananen arbeta med j 20 . Det förstår alla att vist går styrelsen diskuterat denna fråga under en längre tid ,men möjligheten fanns inte just då. Som jag ser på det hela så har styrelsen själv målat in sig i ett hörn och försvårat för bild A-lag att klara sig kvar.
  Jag har inget belägg för min fråga/teori .
  Men kanske någon som kan eller vet som kan göra vidare i denna fråga.

 2. marco grönholm

  Jaha.
  Så här ser det ut när man inte trivs på jobbet.
  Sorgligt att höra från vissa att alla spelare stämplar in på sitt jobb OCH gör allt dem kan för att VINNA matcher!!!!!!!!!!!
  Ibland tänker man, tror dem att vi är blinda och ser eller fattar ingenting om idrott!!!!!!
  Många av oss har garanterat sysslat med idrott i många år både på hög och lägre nivå.
  Så vi och alla andra idrottsintresserade är inte helt obildade!!!!!!

  En vinst var ok och inte helt orättvis den mot Södertälje.
  Matchen mot Huddinge om man ser till matchbilden skulle ha förlorats med ca 2-5 om idrotten alltid speglade match bilden!!!!!

  Det VIK presterar är UNDER ALL KRITIK.
  Ingen glöd.
  Man ställer inte upp på varandra.
  Man behandlar pucken som den är en motståndare.
  M.M

  JAG är förbannad.
  BESVIKEN
  SKÄMS
  Och otroligt förvånad att elit idrottare får lov att visa denna VEKA inställning !!!!!!!
  SE ER SJÄLVA I SPEGELN OCH PRÖVA FÖR EN GÅNG SKULL OCH VARA ÄRLIGA MOT ER SJÄLVA!!!!!!!

  INGEN VÄNLIG HÄLSNING Marco Grönholm

 3. PatrikH

  Jag måste bara påpeka hur rätt Jörgen Stenmark har. I matchen mot Björklöven gav alla spelare max, förutom att man blev för passiva i sista perioden. Detta att ge allt har jag inte sett i en enda match hittills under kvalet, tyvärr.

 4. Pia

  Oj vad givmilda sponsorer som exempelvis LF invest, Alfaglas, ABAX och VLT måste känna sig svikna och lurade av en styrelse som så totalt misslyckas med att få ekonomin att gå ihop och det trots alla extra insamlingar som varit. Det är med största sannolikhet kört för hockeyn på en hyfsad hög nivå i staden. RIP VIK HOCKEY

 5. Zip

  Och styrelsen fortsätter med sin desinformation. I ett långt inlägg säger de att de visst har betalat lön till spelare men som en politiker säger han inget om de leverantörer som inte har fått betalt. Ligger de efter med betalningar till kommunen och andra? På ett listigt sätt undviker han att berätta hela sanningen. Hur illa är det?

 6. Jörgen Stenmark

  Finns det någon i laget som undrar vad som egentligen gått snett under kvalet? Funderar ni på vad som krävs av er i detta negativa kval?

  Ni kan titta på er egen match mot Björklöven i den sista HA-omgången den 3 mars.
  -Alla stod upp för varandra och markerade direkt om en Löven-spelare gick över gränsen.
  -Alla hjälptes åt och täckte skott, även spelare som oftast inte gör det i serie-lunken, ingen nämnd ingen glömd.
  -Alla krigade och gav allt över hela isen, ni kom ofta samlat, litade på varandra och spelade ”tillsammans” i defensiv zon, mittzon och offensiv zon.
  -Ni hade viljan att vinna kampen både framför eget mål och motståndarnas mål.

  Detta är grundbultar för vad som krävs i varje match i detta negativa kval. Symptomatiskt för detta kval är att tex ingen av er verkade reagera då Gråhns fick en ful ”blindside”-tackling mot Huddinge. Ni är tillbaka på ruta ett sett till hur spelet var innan den viktiga segern mot Modo i höstas. Har ni glömt Gråhns tal till media efter matchen?

  Ni föll med ”flaggan i topp” mot Björklöven! Visa er själva samt alla som jobbar för och brinner för klubben att ni kan göra det i alla återstående matcher.

Tweets

Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin stora HA-genombrott skulle komma 21-22 i KIK. Men tji fick jag=Molldé…

SvaraRetweetFavorit
Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin Trodde o hoppades då att Lusths mentorskap skulle leda till liknande…

SvaraRetweetFavorit
Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin Ja, under Lusths mentorskap hade Joel Persson en (poäng)magnifik KIK-…

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto