Inför Timrå-VIK Hockey: Lördagsmatch

Seger på övertid mot Almtuna och ytterligare två viktiga poäng i jakten på den  åtråvärde direktplatsen till kvalserien. I efterhand kan vi bara konstatera att tre poäng bara var 30 sekunder bort.. men det är ingen idé att gråta över spilld mjölk. I morgon lördag möter VIK Hockey Timrå IK på bortaplan.

 

Frycklund tekar

Mikael Frycklund fick göra mål mot Almtuna. Foto: Rune Åhlén

Timrå IK heter morgondagens motståndare och har haft en tung säsong bakom sig. Laget som trillade ner från Elitserien inför denna säsongen har brottats med tunga spelarförluster, en ny ekonomisk kostym och knackiga sportsliga resultat. Men allt är inte pest och pina. VIK Fan Central fick en pratstund med den mycket kunniga Timråentusiasten Jimmy Hamrin.

Jimmy, Vad händer i laget?

– Alla är skadefria nu när Per Hallin gjorde comeback. Mika Norja är förstemålvakt men Jonathan Iilahti stod senast, borta mot Malmö, och höll nollan.

Hur ser formkurvan ut?

– Spelet hackar men man har ändå åstadkommit två raka segrar.

Spelare som sticker ut i laget? 

– Målvakterna.

Vilka spelare har motsvarat förväntningarna såhär långt?

– Det är väl ungefär 50/50 i truppen i antal på vilka som gör det och inte. Åldersmässigt är det i regel unga spelare som motsvarar förväntningarna.

Ryktas det om några nya spelare till laget?

– Nej det finns inga medel att förstärka med. Dock så platsar inte den ende nordamerikanen i laget, Wade Bergman. Det leder till spekulation om ev förändring. En lönepost måste ut för att en ny ska kunna komma in.

_RL_4602

Skotten utifrån har ökat målproduktionen. Helmer avgjorde senast !

VIK Hockey

På senare tid har VIK Hockey fått ett bättre tempo, bättre tryck och fler mål framåt.. vilket skapat ett visst lugn. Inte speciellt konstigt faktiskt. För sedan Sam Marklund och Filip Sandberg kom till kluben har lage i princip bara vunnit. Tillsammans med sina kedjekamrater har VIK fått ett offensivt driv och spelglädjen ser påtaglig ut. VIK Hockeys senaste nyförvärv, Stefan Legein har bara gjort två matcher i laget, och kraven på honom måste vara lika som för alla andra transatlanter som aldrig spelat på stor is tidigare. Legein söker gång på gång fria ytor högt uppe i banan för att kunna starta ett snabbt anfall… tyvärr har det inte givit någon utdelning än eftersom backarna i VIK gärna vill passa tre-fyra gånger mellan sig innan pucken kommer över röda linjen. Extra kul för Mikael Frycklund att få göra en kasse mot Almtuna, från Centralens sida hoppas vi att det lossnar nu !

VIK´s defensiv är dock inte lika tät som tidigare och det finns säkert flera orsaker till det. Flera lag har säkert läst hur VIK fungerar dessutom finns det brister i VIKs defensiv, precis som hos all andra lag. Sist men inte minst så innebär väl en starkare offensiv, ofta en svagare defensiv. Jonas Fransson stod för ett par fantastiskt fina räddningar i Södertälje, och det finns ingen som helst orsak att klandra honom för 3 insläppta mot Almtuna. Men, börjar karln bli trött av allt matchande? Är det läge för Luca Bolthauser att få göra en match?

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:62:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/01/RL_4602.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Rexxius Korrekt gällande utvisningar. Ehrnberg hade ändå 3-2 i min bok i 1a

SvaraRetweetFavorit
Örnie 🦅 - AvatarOrnie1939Örnie 🦅

@VIKFanCentral Kul att se #10 idag, hoppas att han fortsätter så här

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@VIKFanCentral Lärdom efter första perioden: 1. Håll er ifrån utvisningsbåset 2. Ehrnberg har det tyvärr kämpigt både framåt och bakåt

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Ok bortaperiod med bra utdelning, 1-3 VIK i Mora. Firma Trivellato-Jansson låg bakom två första målen, 10 sin bästa… https://t.co/RxXCjSq0F6

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto