Inför Västerås-Almtuna: Bud på revansch

_RL_4602

 

 

 

 

 

 

 

Senast VIK och Almtuna möttes var i omgång nummer 13, passande för just nummer 13 blev detta även VIKs stora skräckmatch. Matchen som då utspelade sig i Gränbyhallen (nuvarande Metallåtervinning Arena) slutade förkrossande 6-0 till hemmalaget. Siffror som VIK inte upplevt på väldigt lång tid. Nu är det dock nya förutsättningar när det är Almtuna som får dra på sig bortaställen.

Västerås positiva trend fortlöper efter den stabila segern borta mot SSK. Utan att göra något spektakulärt kunde VIK med matchens lirare, Jeremy Williams, i spetsen komfortabelt plocka hem tre poäng. Williams som ser ut att trivas i Västerås bättre för var dag som går har börjat leda laget som en spelare med den erfarenheten ska göra. Efter ett individuellt samtal med Fagervall har skridskoåkningen förbättrats kraftigt och därigenom poängskörden ökat. Kanske sitter någonting i mustaschen som pryder Williams överläpp då det är sedan vi gick in i ”movember” som poängen verkligen trillat in.

Legein som gjorde sin debut senast mot Södertälje får nu sin riktigt stora chans att imponera på den ytterst kräsna Västeråspubliken. Debuten var ingen anmärkningsvärd insats men att forwarden vet vart målen görs visade han direkt i matchen då han fick ett jätteläge rakt i slottet. Tyvärr kom inte Legeins första mål redan då, kanske sparar han det till ikväll.

Almtuna som står för moståndet i denna drabbning är inne i en ljus period. Tack vare segrar mot bland andra Rögle, Malmö och succélaget Karlskrona har Uppsalagänget gjort ett lyft i tabellen och lämnat över jumboplatsen till Troja Ljungby. I dagsläget går Almtuna att hitta på en elfteplats med sju poäng upp till sjundeplatsen. Almtunas trupp breddas till kvällens match med den unge och hungrige Victor Ekarv som närmast kommer från spel i SHL klubben AIKs J-20 lag. I J-20 har han varit en renodlad poängmaskin och Almtuna hoppas nu självklart att han ska fortsätta leverera även på den här nivån. Kanske finns förhoppningar om att Ekarv ska sänka Västerås.

Den som vill veta hur detta slutar gör bäst i att ta sig till ABB arena ikväll klocka 19.00. En revansch väntas utdelas och kanske blir det rentav Västerås mest målrika match. Även om ”movember” är slut ser inte poängen ut att vara det för vår poängkung.

3 svar

 1. Malmöbo skriver:

  Bra idé med Lucas i målet. Annars minns jag mest matchen i Uppsala, som det tillfälle då VIK PP var som allra sämst. 3 insläppta i PP, ingen vågade passa, ingen vågade hålla i pucken, ingen var passningsbar ….
  Almtuna kommer nog att gå hårt ut mot Mitell även i denna match, så vi får hoppas att det ökade självförtroendet i PP gör att han klara det.

  Jag tyckte inte Legein var så osynlig som många tycker, däremot fungerade inte passningsspelet, men så var det första matchen. Snabb och rörlig var han. Precis som Bromé, som är en tillgång i fjärdelinan, rörlig, ettrig och snabb. Tror att Mårtensson kan få svårt att ta tillbaka sin plats.
  Resultattips: Seger med 3-2, med eller utan förlängning.

 2. DC skriver:

  Kan bara hålla med Vimmerby!

 3. Vimmerbyarn skriver:

  Är det inte dags för Bolthauser att debutera nu? Kan inte göra samma miss som förra säsongen och ha en sliten målvakt i en ev kvalserie. …Nu börjar ju VIK få ordning på sitt spel riktigt ordentligt och Almtuna hemma kan väl inte passa bättre? Nu har dom ju förvisso en bra form, men det har ju VIK som bekant oxå. Kan inte ni på centralen ta upp ämnet med Fagerwall i nästa intervju?