Inför Tingsryd-Västerås: Twitter, en del av framgången?

Västeråspubliken bjöds på en mindre urladdning och målfyrverkeri av hög klass när VIK Hockey besegrade Karlskrona på hemmais under helgen. Nya matcher och nya utmaningar väntar och härnäst står Tingsryds Hockey för motståndet.

Låt Gulsvart fortsätta jubla framöver!

Motståndaren: Tingsryds Hockey

Tingsryd har sedan det senaste mötet med Västerås haft det ganska tungt och befinner sig på en tionde plats i den allsvenska tabellen för tillfället. Laget har, precis som VIK, släppt in 33 baljor i baken på sina 13 spelade matcher. Det är inte anmärkningsvärt på något sätt eftersom det finns fler lag som är betydligt sämre än smålänningarna i det avseendet.  För att bättra på den statistiken så har Tingsryd gjort ett fint nyförvärv i Viktor Fasth som drabbats av lockouten borta i Nordamerika och återvänt till klubben han representerade mellan 2004-2007. Viktor är väl den, om någon, som kan spika igen kassen ordentligt.

Offensiven däremot kan man som utomstående reflektera över en stund. 26 mål framåt på 13 spelare matcher gör ett snitt på 2 mål/match vilket är lite för lite för att kunna blanda sig i den stenhårda fajten på den övre halvan denna säsong.  Som en extrakrydda har dock Tingsryd lyckats locka hit kaptenen Mark Santorelli´s brorsa, Mike Santorelli som tillvardags lirar hockey i Florida Panthers.  Om Mike Santorellis allsvenska äventyr blir lika bra som Anze Kopitars, återstår att se. Men sett utifrån ordinarie trupp kanske Tingsryd är det laget som på förhand tjänar mest på lockouten av de allsvenska lagen. Sen är det ju upp till stjärnorna att prestera också…

Helmersson & Co syns endast på bild nu för tiden.

VIK Hockey

24/10 Tingsryd-VIK, 26/10 VIK-Almtuna, 28/10 Troja/Ljungby-VIK, 30/10 VIK-Södertälje , 1/11 Mora-VIK och 4/11 VIK-Oskarshamn. Sex matcher inom loppet av 12 dagar, det blir liv i luckan kan man säga!

Arton poäng att spela om under loppet av två veckor. Det här kan vara säsongens viktigaste tidsperiod där VIK kan spela sig kvar i toppen, eller få många måstematcher under en ganska lång tid framöver.  Om man gör ett försök och räknar in alla faktorer som motstånd, resor, nuvarande skadestatus och form m.m. är det godkänt att ta tre segrar och totalt nio poäng. Allt över nio gulsvarta poäng är bra med tanke på hur många spelare som faktiskt är borta från spel. Dessutom så vet vi hockeyälskare i allmänhet, och vi VIKare i synnerhet, att skador är oförutsägbara och inställningen är en färskvara.

Att sociala medier har fått en stor roll i dagens samhälle verkar inte ha undgått någon. Flertalet VIK-spelare twittrar och Viktor Mårtensson som gärna tänder publiken i Rocklunda har under den senaste veckan gjort ett (tillfälligt?) inhopp som bloggare på VIK.se. Av lagets blandade bilder och inlägg så är det kul att se att det verkar vara en skön stämning i truppen – det bådar gott för kommande veckor.

Matchtips: 2-4