Inför Västerås-Karlskrona: Kan powerplayspelet få kliva ut ur skuggan av onödiga utvisningar?

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Karlskrona har gjort en godkänd säsongsinledning och placerar sig för stunden på en sjätteplats i tabellen. Trots stora spelarförluster ser blekingelaget ut att kunna sno poäng från de flesta den här säsongen också. Framförallt är det effektiviteten och ett vasst special teams som gjort att Karlskrona är med i racet om en plats bland de åtta bästa. Fjolårets succémålvakt Patrick Galbraith har inte alls hittat formen utan istället fått se sin målvaktskollega Timo Leinonen bjuda upp till kamp om förstaspaden. Leinonen stod senast när Karlskrona slog AIK och det är nog att räkna med att han får chansen igen.

I Karlskrona hittar vi den forne VIK spelaren Jason Walters, hans produktion har dock varit obefintlig än så länge och har istället lämnat över de stora rubrikerna till sina lagkamrater Joel Kellman och Alexander Bergström. Dessa två herrar, en från vardera åldersgrupp, är de mest framstående spelarna poängmässigt. Joel Kellman är en överraskning för många. Han gör sin första hela säsong på seniornivå, förra säsongen gjorde han 18 matcher för KHK då han var utlånad från HV71 där han mest spenderade tid i deras J-20lag, och han har hittills mäktat med att göra lika många poäng som Malmös Fredrik Storm (8 poäng) och suttit lika många puckar i nät som Moras poängstarka back Kevin Mitchell (4 mål). En minst sagt imponerande start för en så ung och oprövad spelare, det osar framgång om den grabben.

Williams är inte bara lagets bästa målskytt han är också den spelare som dragit på sig flest utvisningsminuter. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Västerås gick senast på ännu en nit. Andremålvakten Bjurö fick en tung kväll och får gå tillbaka till att vakta båsdörren när Fransson ska försöka ge de gulsvarta en seger. Egentligen ska inte Bjurö lastas för hårt. Han är fortfarande färsk på den här nivån men gör trots det några kvalificerade räddningar. Det som sänker VIK, och som gjort det tidigare, är slarvet som aldrig ser ut att få ett slut.
Tålamodet ser ut att vara obefintligt då klubbar används till det de absolut inte ska användas till.
Mot Mora tog Västerås nio utvisningar, vilket alla förstår är en för hög siffra om man vill vinna hockeymatcher, av dessa nio var fyra stycken tripping utvisningar. Ikväll vill vi alltså se starkare skridskoåkning vilket förhoppningsvis minimerar dessa onödiga utvisningar.

Det går dock att hitta ett litet ljus i det mörker som börjar lägga sig över Västerås, Powerplay spelet fungerar. 24,14% är en klart godkänd siffra, det är också en siffra som kan vara matchavgörande om de stora misstagen nu minimeras.

Karlskrona är alltså laget att slå på en såpass klassisk hockeydag som en torsdag. Det är inte dags att ge upp än så ta er ner till arenan och lyft laget till tre VIKtiga poäng.

1 svar