Silly: Bröderna Connolly ryktas bort från Leksand men NJ knappast intresserad av Jack igen

Kan Filander & Co. lösa ett flera år gammalt krystat offensivt spel och få VIK:arna att få äkte spelglädje och hitta till nät oftare? Under Filanders åtta matcher snittar VIK bleka 1,88 mål framåt. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Leksands start fortsätter ge svallvågor. Enligt god källa till Centralen kan bröderna Chris och Jack Connolly snart vara borta från Leksand. Det ryktas om Finland eller Tyskland för bröderna.

Enligt rykten var Niklas Johansson intresserad av Jack Connolly tidigare innan det blev Färjestad. Men nu är det precis den motsatta spelartypen VIK behöver snarast, typ en ”bruiser” som Robin Jacobsson, som också ryktas bort från LIF.

Vi minns när Jacobsson gjorde ett fint solomål mot VIK för Tingsryd tidigare. Lite en Edvin Frylén kanske, en back som inte fattat sin egen offensiva potential. Enligt ett väldigt löst rykte är också VIK intresserat av LIF-backen Robin Gartner som har en historia med Filander i Örebro.

***

Men fokus måste vara att få ordning på det man har. Märkligt att det verkar vara så svårt att få naturligt flyt i det offensiva spelet för Niklas Johanssons VIK. Visst har det varit framgångar sedan NJ tillträdde, men handen på hjärtat har VIK gnetat sig till framgångar med suveränt målvaktsspel som maskerat brister.

Till NJ:s försvar ska det dock sägas att VIK många gånger slagit lag med större budgetar.

Men trots allt: kanske har gnetspelet kommit till vägs ände med de nya ytterzonerna. Frågan är nu om Filander & Co. kan få ordning på ett offensivt spel på ett halvår som gått på kryckor under mer eller mindre ett halvt decennium.