Inför Västerås-Södertälje: Angell hoppas kunna skjuta VIK till seger mot ”kringlorna” i sin återkomst

 

Nickolas Angell.

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Efter tre matchers avstängning är det dags för Nick Angell att åter ta plats på isen. Toppbacken kommer enligt tränare Filander att gå tillbaka till sin gamla roll och alltså spela i första backparet. Självklart skönt att få tillbaka en spelare av den kalibern som egentligen är en komplett back, det gäller nu för hans del att gå in och känna medvinden i ryggen och ta samma kliv framåt som övriga backar tagit. Sett till matchen senast mot Vita Hästen kändes det som att samtliga backar, egentligen hela laget, hade ett större go i sig. Backarna stod upp bra i fem mot fem spelet och virrade inte bort sig allt för många gånger. Det gäller att de fortsätter spela på det här viset även fast Angell kommer tillbaka, och det gäller för Angell att ta efter övriga backar.

Fornataro och McGrath verkar vi kunna räkna bort nu. De ska inte ha varit med under gårdagens träning och inga uppgifter har kommit om att de är tänkta att återvända till truppen. I övrigt ser Västerås ut att kunna mönstra ett fullt lag mot Södertälje där inga större ändringar väntas göras. Som känt är ska man inte ändra för mycket i ett vinnande lag.

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Södertälje har precis som VIK haft svårt att leva upp till favorittrycket, trots en betydligt mer rutinerad tränare, men har under de senaste matcherna varvat upp och står för närvarande på tre raka segrar. Senast besegrades huvudkonkurrenten AIK med siffrorna 3-1 i en match där två ”stjärnvärvningar” levererade.

Mattias Beck stod för två mål, varav ett i powerplay, och gjorde därmed poäng i sin sjunde raka match. Beck är med andra ord stekhet och blir någonting för Västerås försvar att hålla koll på. Tim Sandberg var den andre spelaren som klev fram. Hittills har han inte levererat någon monster statistik men har en klar fördel gentemot sin målvaktkollega Sebastian Idoff som står på ynka 87,31%. Vilken målvakt som får chansen i kvällens match är fortsatt oklart, Södertälje har inte gått ut med någon information rörande detta och målvakterna har hittills delat relativt broderligt på starttillfällena.

I kvällens match gäller det för Västerås att visa för sig själva men framförallt för publiken att man är att räkna med, inte minst på hemmaplan. Under de senaste åren har vi sett flera upplagor haft det svårt att klara av trycket på hemmaplan, den här säsongen vill vi ha skillnad på just den punkten.