Inför Västerås- Södertälje: ingen kamp i toppen men likväl tre viktiga poäng att spela om

Det är ingen match i toppen men poängen är lika viktiga för det när Södertälje gästar ABB Arena.

SÖDERTÄLJE
 
Södertäljes grundsäsong var överlag strålande. Man återhämtade sig från en tung trend i början och kämpade sig upp till toppen, där man väntades ligga. I kvalserien gick man inte in som superfavoriter men ändå ett lag att räkna med och man har väl inte riktigt levt upp till det.
 
Bristerna i Södertäljes lagbygge har lyst igenom betydligt tydligare nu i kvalserien, precis som det gjort hos VIK. Att man inte är komplett på alla positioner är något som visat sig. Ett bristande försvarsspel och ett offensivtskickligt lag har i många stunder gjort det jobbigt för kringlorna, ännu jobbigare har det blivit nu när målvakten Anton Forsberg gått och blivit mänsklig. Det är aldrig bra för ett lag nät något sånt händer.
 
VÄSTERÅS
 
Inget mer tjat nu om vart bristerna sitter utan vi konstaterar bara VIK höll inte i kvalserien, och det var väl egentligen väntat. Hypotetiskt så finns chansen kvar men chansen är så liten så vi nästan kan utesluta den.
 
Även om säsongen inte är slut än så tycker jag att man ska berömma denna upplaga av VIK. De har gett oss många spännande stunder och bjudit på stundtals magisk hockey den här säsongen, och mer kan det bli. Grabbarna kommer göra allt för att sluta säsongen med en bättre placering än nu och förhoppningsvis får dom hjälp av alla supportrar.
 
Kvällens poäng handlar inte om någon kamp i toppen om platsen till elitserien men de handlar om att ge en bra känsla inte för nästa säsong och en eventuell kvalserie då. Det gäller att visa att man kan hamna bättre än sist i en kvalserie och det vet vi alla att VIK kan.