Silly 2013-2014: Hur kan laguppställningen se ut nästa säsong?

Det är lite tungt i VIK-land just nu. Men då kan det vara uppiggade med lite helgalet sillysnack med många vilda spekulationer. Hur kan VIK:s uppställning se ut nästa år?

Känslan är att Matt Fornataro kan lämna, ryktas om ett husköp hemma i Nordamerika. Fornataro har också haft svårt med tempot i skridskoåkningen i kvalserien bitvis. Om inte annat skulle Fornataro behöva vara omgiven av extremt snabba spelare för att lyckas även i en kvalserie.

Efter en mycket svag kvalserie av Eric Johansson, Dave Lundbohm och Mark Santorelli känns det mycket osannolikt att dessa ganska dyra lirare blir kvar. Tre kloka och skickliga spelare som dock saknar fart och fysiskt spel.

Skellefteå vill kanske titta på Sam Marklund en sväng igen och just den typen av energispelare har VIK en hel armada av, dock är Marklunds snabbhet och eventuella offensiva potential intressant.

Räkna med att Niklas Johansson värvar 3-4 riktigt hungriga AHL-killar eller kanske rent utav någon ny Broc Little från collegehockeyn.

Kan NJ fortsatt vara lika framgångsrik finns en god grund att stå på, om man hittar en ny bra målvakt efter Lasse som knappast blir kvar. Och att man får behålla Stefan Warg, Jonas Emmerdahl och Christoffer Björklund på backen.

Förstafemman

Ny 1 – Ny 2 – Ny 3 Kommentar: Troligen kan vi förvänta spelare med liknande ålder (dvs. 25-27-åringar som tröttnat lite på farmen) och meriter som exempelvis: Stefan Zalewski, Matt Ford eller Brian O´Neill, denne O´Neill som enligt lösa rykten VIK tittat på tidigare, lika dominant i Yale som Little.

Andrafemman

Eriksson – Frycklund – Ny 4 Kommentar: Kanske värderas Eriksson för högt, men med en allt mer fantastisk Frycklund vid sin sida skulle det kunna gå bra och kanske någon ytterligare riktigt vass lirare. Kanske en sådan som David McIntyre?

Tredjefemman

Leisenring – Fredrik Johansson – Bergquist Kommentar: Brady har en option och bör för kontinuiteten bli kvar. Fredrik Johansson siktar väl på comeback och då får långsamme men skicklige Bergquist två farthållare.

”Fjärdefemman x2”

Mårtensson – Kimby – Berg Kommentar: Det finns gott om energifolk, räcker till två kedjor. Berg lär bli kvar liksom Mårten.

Jonsson – Söderkvist/Kinisjärvi – Weiskog Kommentar: Kul att VIK satsat på en stor stark kille i Weiskog, återstår att se om han kan utvecklas vidare och vässa skridskoåkning och offensiv.

***

På backsidan får vi hoppas på lite tur att Stefan Warg blir kvar. Om Warg blir kvar med Björklund och Emmerdahl plus Lindh ser backsidan riktigt bra ut. Helmersson har hämmats av skador i år men lär nog få ett nytt kontrakt för sitt spel utan puck, trots att Helmer varit ganska blek i kvalserien.

Återstår då bara i så fall att hitta en offensiv ersättare till Tim Heed som kanske blir svår att behålla då nog Anaheim och Växjö såg Heeds fina avslutning. Kanske kan en sådan AHL-back med meriter som exempelvis Mike Vernace vara rimlig om NJ vill fylla laget mer transatlanter?

***

Men det viktigaste av allt blir ju att hitta en ersättare till Lasse Johansson som med största sannolikt och välförtjänt för testa elitserien. Om NJ vill ha en stor målvakt med fina AHL-meriter kanske någon som Mark Dekanich vara intressant.

Men nu tar vi Södertälje och hyllar laget!

1 svar

  1. Dfg skriver:

    Alltid kul med spekulationer och jag tror avskaffandet av utlänningsregeln kommer gynna VIK med tanke på NJ:s goda resultat när han värvat från staterna.

    Jag tror Daniel Hermansson ligger väldigt nära VIK och skulle sitta som gjuten i en andralina med Frycklund och Eriksson.