Fagervall efter Leksandsmatchen: ”Vår produktion gäckar oss men vi siktar på tredjeplatsen”

Centralen bytte några ord med Jocke Fagervall efter förlusten i Leksand.

Hur ser du på fortsättningen? Kommer ni låta Lasse vila och matcha in juniorer på allvar?

– Lasse behöver inte vila, det är bara fyra matcher kvar på säsongen. Han behöver skaffa sig erfarenhet i att spela 10 matcher i kvalserien. Det är målet med resten.

De som eventuellt har skrivit på för andra lag kanske får vila nu och framtiden får chansen eller? Det skulle nog locka publik de sista matcherna.

– Om någon skrivit på för andra lag har jag ingen aning om. Inget som jag funderar på överhuvudtaget. Utan det handlar om att avsluta serien bra och spela för en tredjeplats. Däremot kan vi jobba för framtiden men ändå ska vi jobba för att vinna matcher.

Hur analyserar du LIF-matchen?

– Jag tycker att vi spelar bra i inledningen samt även stora delar av andra perioden. Vi gör inga energimål, mål som fyller på energi.

– Vi har riktigt bra lägen i första att gå ifrån med minst ett par mål. Sedan tar vi fyra raka utvisningar och orkar inte stå emot efter den fjärde. Våran produktion gäckar oss just nu tyvärr, säger Jocke avslutningsvis.

***

Fagervall siktar alltså på topp-3. Kan vara smart om Leksand får ”nya” ekonomiska trubbel och VIK kanske kan göra som man gjorde då man gick upp i Allsvenskan då Tingsryd tvångsdegraderades.

2 svar

 1. ACS skriver:

  Malmöbo: 14,8 Miljoner är det LIF behöver betala in i Augusti och Fansen har redan samlat in snart 6miljoner.
  Kommer INTE bli några som helst problem för LIF att betala allt.
  Ni som tror att LIF kommer förlora Elitlicensen kan drömma vidare för det kommer aldrig hända! Framtiden för LIF ser enormt ljus ut NÄR vi nu går upp och Leksands IF kommer återigen bli ett storlag som kommer fortsätta i Elitserien och bara växa så avundsjukan kan slå ett än fastare grepp runt alla med mindervärdeskomplex!

  Läs er egen Sportchefs ord i Aftonbladet, en mycket mer objektiv syn på Leksands ekonomi än vad ViK´s tyvärr mestadels patetiska fans(baserat på skribenterna på Svenskafans) visat sig vara.

  Gillar laget ViK men som fansen betett sin mot alla Leksingar denna säsong så önskar jag er bara olycka..

 2. Malmöbo skriver:

  Troligen var det sista matchen mot Leksand på ett bra tag. Skönt är det, för jag blir så frustrerad av att se VIK spela bra, men inte sätta pucken, eller få mål bortdömda, men Leksand har ett otroligt flyt.

  Det här året har VIK haft ett stabilare lag än på länge, men vi har saknat en Little eller Albrandt.

  Jag är glad för att VIK vill gå för tredjeplatsen, även om det ska mycket till för att Leksand inte skulle klara elitlicensen. De behöver ”bara” redovisa hur de ska betala 18 miljoner innan 31/8 och visa på ett bokslut i balans. Det fixar de nog … på pappret.