Oerhört bittert uttåg för Västerås och nästa år måste målsättningen höjas igen

Fagervall och sportchef Johansson får blicka vidare mot en intressant framtid. Dessa två herrar har visat sig kunna göra vin av vatten…

Så var det sorgligt nog över. Mycket vill ha mer. Efter en lång intressant och väl genomförd säsong tog det slut mot mångmiljonbygget efter 1-4 i Leksand.

När det gällde som mest var åter VIK:s tänkta toppforwards Eric Johansson, Dave Lundbohm, Mark Santorelli & Co. inte riktigt på plats som man hade hoppats.

Även rutinerade Kenneth Bergquist brände några gyllene lägen och står kvar på noll mål på sex matcher och Matt Fornataro hamnade ofta i stress med pucken.

VIK är ett jämförelsevis fattigt lag och har ändå gjort det bra mot ett mångmiljonlag som Leksand där man vräkt pengar på truppen.

Tänk om VIK hade haft lite mer pengar att kunnat inhandla några fler skridskoskickliga toppforwards, då kunde detta defensivstarka gäng med Lasse kunnat spelat Elitserien nästa år, så nära, men ändå så långt bort.

VIK hade chansen efter två raka segrar inledningsvis. Men en visst mättnad kunde ses kommande tre matcher och i Leksand tog laget några oförlåtliga utvisningar (Eric Johansson och Matt Fornataro) i anfallszon och säsongen var över. Detta samtidigt som lagets toppforwards inte var hungriga nog.

Till årets säsong hade man tagit bort bonusen att komma topp-7. Till nästa säsong bör man endast ge bonus om laget går till Elitserien. Hoppas det kan genomföras.

Publik och sponsorer måste också fortsätta bli bättre att ställa upp. VIK har en oerhört bra grund att stå på som med rätt förutsättningar kan bli något riktigt bra och ännu bättre än denna säsong.

VIK har en sportchef och tränare som nästan kan göra vin av vatten, det har denna säsong visat. Om de får lite mer resurser och får en lite vassare trupp (läs forwardssida) som från dag 1 har som mål att ta sig till Elitserien skulle drömmen kunna bli sann.

Det är extra bittert att VIK var så nära i denna kvalserie, i alla fall spelmässigt om man jämför med tidigare kvalserier.

Med lite bättre offensiv hade laget fortsatt varit med i topp-2-striden. Hade VIK kunnat bränna pengar som Leksand hade det varit roligare som VIK-supporter denna stund då man troligen haft några bättre toppforwards.

Matchen i Leksand då? VIK inledde oerhört bra första tio minuterna och rånades på ett mål av kändisdomaren Thomas Andersson. Är det inte lite typiskt att dessa så kallade stjärndomare (som även tidigare Ulf Rådbjer) måste visa att de är på plats och ser saker som ingen annan ser?

Sedan kom Leksand in i det och VIK blev ganska trötta och då syns det att Gulsvart verkligen har en ganska skridskosvag forwardssida. Men VIK kämpade på trots att LIF tog ledningen.

Christoffer Björklund kvitterade i andra och VIK fick därmed retroaktiv utdelning. Den kändes som VIK nu äntligen skulle samlat ihop lite flyt för att äntligen få slå Lyxfällan som nästan alltid haft ett osannolikt flyt mot VIK.

Men LIF:s sagolika flyt mot VIK fortsatte i tredje då offensivt helt bortkomne Tobias Forsberg (av alla) lyckades lura Lasse på ett billigt mål.

Sedan kom i tredje en ofattbar parad till utvisningsbåset och matchen var över. Jocke Fagervall måste ha kokat inombords när Eric Johansson och Matt Fornataro tog korkade utvisningar i anfallszon. Ridå för denna gång.

Fagervall hade försökt vaska om i kedjorna och till en början såg det bra ut. Men Mikael Frycklund kom bort lite på en kant och den kedjan med Fornataro och Bergquist slutade -2.

Sam Marklund visade bra energi och det är säkert en spelare VIK vill låna även nästa säsong, en av få forwards med bra fart.

Västerås tre stjärnor:

1. Tim Heed – Mycket bra skridskoåkning samtidigt som puckkontrollen är god, en av få VIK:are som kan transportera puck med fart med blicken uppe.

2. Viktor Mårtensson – Är verkligen förbättrad och kul för alla fans att Viktor gjort sådana framsteg. Kan rent utav bli en viktig powerforward nästa år med fortsatt fin utveckling.

3. Christoffer Björklund – Gjorde egentligen två fina mål, men rånades av stjärndomaren. Rörlig och bra med pucken i övrigt.

5 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Robert ”Bobby” Engström: Hatten av för er insats i Leksand! Ni är förebilder, hoppas ni får med er fler i framtiden. Hur kan vi göra det?

  Julius Saner: Kolla med någon på http://www.viksupport.com/

 2. Julius Saner skriver:

  Tråkigt Tråkigt men det är bara att ladda om och nästa år kanske vi tar steget upp hoppas på det bästa!! en fråga till vart kan man se filmerna på klacken mot Örebro/Leksand?

 3. Robert "Bobby" Engström skriver:

  En sak som är ett annat problem är ju tyvärr Västeråsarnas engageman för VIK. Det är ingenting annat än en ”dj*fla” skandal att vi stod 7 st dystra töntar (min inkl.) där i ”klacken”. S J U!!!!! stycken. I en match i kvalserien,där vi FORTFARANDE hade chansen. Vi framstod som töntar pga att vi var så ensamma så ensamma.

  Till och med förvånade LIF:are undrade varför vi var så få, vad svarar man på det, när det uppenbara är att Västerås är en stor hög med medgångsspportrar.

  Nä så länge vi inte stöttar laget när dom behöver det som mest, så har vi det lag vi förtjänar rent seriemässigt.

  Tyvärr..

  Detta gör mig mer besviken än själva förlusten.

  //Besviken gulsvart!

  Vi rycker upp oss nästa säsong, borde jobba mer aktivt för att få folk till både Rocklunda och bortamatcherna.

 4. Dfg skriver:

  Tyvärr ligger mycket av problemet i en alltför svag offensiv. VIK hade ett gyllene läge iår med seriens bästa målvakt och ett ramstarkt försvar.

  Värvningarna av Santorelli och Eric Johansson visade sig vara riktiga missräkningar. De har inte alls levererat och de pengarna har verkligen varit bortkastade. Jag hörde dessutom från bra håll att EJ har haft en riktigt hög lön i VIK…

 5. Johan Hagberg skriver:

  Västerås gjorde något som inget lag egentligen lyckats med uppe i Leksand denna säsong. Västerås spel i de två första perioderna gjorde att Leksandsspelarna började tänka och det som tidigare varit en maskin stannade plötsligt upp.

  Sen orkar inte VIK hela vägen utan blir rent ut sagt uppätna i tredje perioden.

  Lycka till nästa säsong och förhoppningsvis spelar vi inte i samma serie då.

  //Johan Hagberg