Inför Leksand- VIK Hockey: I med och motgång

 

Inledningen på kvalserien som fick en sådan otroligt skön start har tagit stopp. Tvärstopp. VIK Hockey har tre raka förluster och idag känns drömmen om Elitserien väldigt avlägsen. But… It ain´t over yet… 

Brady Leisenring har jublat klart för i år och lägger sig på operationsbordet. Ses vi nästa år igen Brady?

I Lördags kändes det om möjligt extra hårt när IF Gatstenen gick segrande ut bataljen.  Matchen som var riktigt jämn slutade precis så som vi önskade att den inte skulle göra och sedan hemmamötet mot Örebro verkar allt medvind vara som bortblåst.  Det enda vi med säkerhet kan säga är att VIK har hamnat i en tung nedåtgående spiral.  Som om det inte vore nog med förlusten i helgen har laget haft några skador, dessutom verkar alla puckar gå stolpe ut.  Det enda man kan göra som sann Gulsvart supporter är att fortsätta stödja laget i hjärtat.

Kort om Leksand

 • Masarna har 5 spelade matcher och 12 inspelade poäng…
 • … och 12 poäng räcker till en stabil andraplats i kvalserietabellen.
 • Leksand har besegrat VIK tre gånger såhär långt under säsongen. VIK har två segrar.
 • Om Leksand tar steget upp, gör man det för sjätte gången.
 • Efter matchen mot VIK sa sportchefen Tommy Salo till Dalarnas tidningar att ”Vi har ett Elitserielag redan nu, om vi går upp så stannar halva truppen”
 • Med andra ord får VIK möte Leksand i Kvalserien redan nästa år.

 

VIK Hockey

 • VIK inledde med två segrar mot meriterat motstånd och ledde Kvalserien under inledningen.
 • Tre förluster i rad och 7 poäng upp till sträcket i dagläget.
 • Det finns ytterligare 15 kvar att spela om.
 • Marcus ”Messy” Jonsson är enligt vik.se på väg tillbaka efter skada. Comebacken väntas inom kort.
 •  Även Gustav Lindvall sägs vara redo för spel om inte allt för lång tid.
 • Viktor Mårtensson som åkte på matchstraff mot Leksand i lördags, har inte fått någon mer avstängning och finns åter tillgänglig för spel.
 • Tyvärr har dock Brady Leisenring spelat klart för i år. B.L som har haft en tung avslutning rent poängmässigt lägger rören på hyllan för denna säsong och enligt VIK.se blir det operationsbordet nästa för Brady.  26 poäng blev det för Amerikanen i år.
 • VIK Hockey behöver ditt stöd även i fortsättningen. På hemmarinken, på bortarinken och fram tv:n.

 VIK Hockey need´s YOU!

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:108:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:0:"";s:11:"SNAPformatT";s:0:"";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"316290753674481664";s:5:"pDate";s:19:"2013-03-25 21:49:26";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:80:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/02/VIK-jubel-Brady-Fornataro.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}
xyz_smap:
1

6 Kommentarer

 1. Kom Svara

  Av din reaktion att drömma så utgår jag från att även du går på bidrag. Ses i kvalet nästa år.

 2. ACS Svara

  “Mångmiljonlaget” LIF kostar 18.2miljoner vilket var mindre än Örebro, Malmö och Djurgården även om Västerås lag bara kostade 8Miljoner. Dock var Leksands lag bra mycket mer än dubbelt så bra som ViK så det var väl investerade pengar..

  Dessutom sa Salo att han skulle behålla HELA truppen förutom de som inte ville själva.
  LIF har totalt spelat ut båda Elitlagen i Kvalserien så INGET tyder på att detta lag med bara någon extra spets skulle klara sig bra i Elitserien och undvika Kvalserien nästa år. Vi var ju trots allt FULLSTÄNDIGT överlägsna samtliga lag i Allsvenskan hela denna säsongen så..
  skulle säga att ViK är ljusår från LIF´s klass på isen och miljoner Ljusår från Klassen bland Fansen..

  Att behålla hela Truppen vid avancemang är något som INGEN Klubb tidigare vågat sig på och är också vad som antagligen gör att LIF spelar som ett LAG och gör ALLT för varandra och för att vinna till skillnad från t.ex Västerås.

  Men iofs, om inte ens de egna fansen bryr sig så varför skulle laget?? SJU stycken på plats i en avgörande Kvalseriematch?? Patetiskt om det varit 100mil mellan orterna t.om. Inte undra på att LIF vann Klackmatchen i Västerås varje match denna säsong..

 3. ACS Svara

  Riktigt usel “inför”-rapport..
  Största felet med VIK är ju helt klart deras avundsjuka och eviga gnäll, det är fan värre än Surmoringar t.om och inte ens på en semi-officiell sida som denna orkar skribenterna hålla sig från fjanterier..
  Ni bör ta en titt på Timrås Bloggare, där har ni en kille med integritet som inte har behov att skylla från sig allt som händer genom att skriva “tänk om..” osv..

  Dessutom: Är detta LIF´s SJÄTTE gång att ta sig upp til Eliten?? Läs på lite mer än bara rubrikerna om Ekonomi hos Aftonbladet, tack..

  Sist men inte minst: VIK Hockey: I med och motgång??
  Hahahaha, SJU stycken ensamma stackare hade tagit sig till Leksand för att stödja laget, SJU STYCKEN???
  Ett lag med sådana fans förtjänar sin plats i Allsvenskan, t.om Mora har bättre stöd..

 4. PatrikH Svara

  Ja, det här med att vi har motvind känns ju mycket påtagligt just nu under matchen mot LIF. Känns som vi inte får med oss något gratis. Bara komma igen till nästa säsong. Se för sjutton gubbar till att signa Mårtensson för några säsonger, hans attityd behövs verkligen för VIK

 5. Micke Svara

  Hur kan Tommy Salo uttala sig redan nu om att peta halva laget mitt i ett kval till Elit. Det sporrar halva laget att börja gå tomgång.

 6. Läktarplats Svara

  Jäpp och VIK Hockey ska få vårt stöd även i fortsättningen oavsett hur det går ikväll, på hemmarinken, på bortarinken och fram tv:n!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Koll på säsongens andra halva gällande spelarnas siffror och utveckling: Hur ser kontraktsläget ut inför 2020-2021?… https://t.co/kGEiIZAjRS

SvaraRetweetFavorit
Sami Tolonen - AvatarsTolonenSami Tolonen

@_yellowblack @VIKFanCentral Exakt så! Under den tiden som det ska projekteras, planeras och byggas klart så hinner… https://t.co/bd1uneA2pQ

SvaraRetweetFavorit
yellowblack - Avatar_yellowblackyellowblack

@VIKFanCentral Riskabelt om vi skulle gå upp på ett bananskal, att då hålla hus i Rocklunda utan större möjlighet t… https://t.co/F734FWVwnq

SvaraRetweetFavorit
Mattias - Avatarlazzer__Mattias

@binarypapa @runkengsu2 @VIKFanCentral Nu är det den politiska viljan som saknas här 😀

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto