Fagervall: ”Vi ska fortsätta gå för det och vi tänker jä-las med etablissemanget”

Centralen bytte några ord med Jocke Fagervall inför fortsättningen av kvalserien efter den blytunga förlusten hemma mot Leksand. Jocke verkar föga förvånande fortsatt laddad för uppgiften.

Hur tänker ni inför fortsättningen Jocke?

– Tanken inför fortsättningen är självklart att fortsätta gå för det. Vi kan jä-las rejält med etablissemanget och tänker göra det.

Vad är känslan efter tre knappa förluster? Hur har ni analyserat?

– Tre uddamålsförluster är inte otur eller något annat. Vi har inte varit effektiva nog i spelet för att bärga vinster, menar Jocke.

– Jag tycker att både SSK-och Leksandsmatcherna varit helt ok spelmässigt. Dock inte Örebromatchen.

– Just av anledningen att vi ändå är med ända in i varje match gör att vi inte vunnit färdigt utan fortsätter ända in i kaklet. Det hoppas jag att även vår grymma publik gör.

Kan ni förbättra power play på något sätt? Ibland verkar det ta för lång tid att etablera PP jämfört med andra topplag. Något att justera eller bara nöta på och hoppas att det släpper? 

– Power play är något vi jobbar dagligen med och försöker hitta framför allt tempo och avslut i. Jag tycker det sett bättre ut än igår (mot LIF) men å andra sidan gjorde LIF:s box det ok, menar Jocke.

Hur ser du på era tekningar, också en detalj som bör förbättras, är ju kopplat till power play och puckinnehav. Enligt Swehockey.se ligger VIK på bara 43 % vunna tekningar totalt…

– Tekningarna är helt rätt enligt Swehockey.se och ett svagt moment av oss och jä-ligt störande. En nöt att knäcka för oss, säger Jocke avslutningsvis.

***

Andra siffror är att VIK ligger tvåa i publikligan, vilket såklart är jättetrevligt. VIK ligger också tvåa i antal skott med 149 försök, men bara åtta har hittat nät och det ger en usel skottprocent på 5,4 %, denna bör ligga på cirka 10 %.

I Allsvenskan låg skottprocenten i mål på cirka 10 % för VIK, alltså har kvaliteten på avsluten kraftigt försämrats. Där ligger nästan hela förklaringen till det tuffa läget.

Lasse Johansson, backarna och defensiven har nämligen varit fortsatt fantastiska med 1,79 insläppta/match och 93,71 i räddningsprocent.

Måtte VIK:s tänkta offensiva forwards lyfta sig. Annars blir det inget andra ”Miracle on Ice”…

5 svar

 1. HJ skriver:

  Mörkar Fagervall på hemsidan då tro…intressant med lite omvaskning i laget inför returmötet mot masarna.

 2. Mikael Norén skriver:

  HJ, mange: Fagervall säger att Brady kan vara tillbaka i veckan och att det inte var hjärnskakning.

 3. mange skriver:

  Känns som Brady är j-vligt VIKtig, är han med på tisdag blir det 3 p 🙂

 4. Mikael Norén skriver:

  HJ: Återkommer förhoppningsvis om Brady, enligt VLT är det sjukdom, så han kanske är tillbaka snart.

 5. HJ skriver:

  Skönt o höra Fagervall, rejäl o ärlig. Inget om statusen på Brady??