Bittert då Lyxfällans IF något turligt besegrade Västerås men kampen är ej över!

6 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Malmöbo: Ja, precis, all tur VIK har mot andra lag omvandlas i princip alltid till otur mot Leksand. Vad kan det bero på?

  Läktarplats: Håller med om att VIK vårdade pucken bättre i början på kvalserien. Men det gäller även forwards. Direkt när Marklund vågade hålla i och göra en ”ryssväng” (som Conny är så bra på) innan blå blev det farligt och mål. Lundbohm, E Johansson, Santorelli mfl har varit för blöta i avgörande lägen. Så jag håller inte med dig fullt ut att det nästan bara är backarnas fel att inte forwards gör mål. Handlar mycket om hunger framför kassen.

  Nästa år hoppas jag att ingen bonus betalas förrän VIK går upp i Elitserien och det självklara målet ska vara att gå upp. Då slipper vi nog se en reaktion efter två inledande kvalserievinster…

 2. Läktarplats skriver:

  Oj vilket härligt hockeyslutspel. Vilken stämning i lördags med ett fullsatt Rocklunda och med Leksingarnas intåg till högtalarnas retfulla Money, money, money. I ärlighetens namn så finns det ju ingen förståsigpåare som trott att VIK & VIK-publiken skulle få uppleva detta i år. Visst hade VIK chansen i lördags men man lyckades inte ta den. Vi kanske inte ska kräva det heller? Eller ….?

  Men om VIK ändock ska göra ett sista försök i morr´n borta mot Leksand så gäller det att få tillbaks den effektiva defensiven från Rögle- och Timrå-matcherna. Då höll defensiven så gott som tätt men FRAMFÖRALLT MAN VÅRDADE PUCKEN OCH MAN LEVERERADE DEN. Vilket härligt VIK-spel i alla tre zonerna.
  De senaste tre matcherna, bla i lördags, så byggde man inte längre spelet från grunden i egen defensiv zon. VIK-backarna, till på köpet Söderkvist, har återigen blivit tafatta, fega, drällt pucken och skänkt bort den. Då är det ingen idé att som VLT, som Thalberg och som andra förståsigpåare gnälla om VIK;s bristande offensiv eftersom grundeffektiviteten inte finns varken i egen zon eller i mitt zon. Skärp er och hämta tillbaks spelstyrkan från de två inledande matcherna! Hur det än går ska jag följa era krigarinsatser ända in i kaklet.

 3. Malmöbo skriver:

  Leksand gör en alltid frustrerad. De är bra och har ofta flyt mot VIK. Igår fanns länge en viss underskattning, men VIK lyckades inte utnyttja det, hoppas det blir annorlunda i returen.
  Roligt igår var att se att Berg verkar komma upp i tempo igen, influensan tog verkligen ned honom. Nu väntar vi bara på att virvelvinden Brady är spelklar igen.

  Som jag skrev i min förra kommentar: – VIK måste kämpa för tredjeplatsen, tänk va härligt det skulle vara att ”ta över” Leksands plats när de inte klarar elitlicensen. Tingsryd hatar oss fortfarande 🙂

 4. mange skriver:

  Klockren analys Mikael. 3pinnar borta i Leksand på tisdag, allt annat är otänkbart!!!! Komunlaget börjar darra nu… 🙂 lyxlirarna kommer inte stå pall

 5. Mikael Norén skriver:

  Mr.Crowley: Tack för att du tar dig tid att läsa här! Min fråga till dig är: Har du inte någon humor? Ta det med en klackspark och var glad över att ni har ett bra lag tack vare era resurser. VIK fick ju konkursa tidigare och börja om i div 2, med en skuld på runt 7-8 miljoner.

  Men jag skulle önska att VIK hade samma ekonomi att värva några riktiga spetsforwards, vi skulle kanske slagit Leksand ikväll då. Så visst är man lite avundsjuk på er, fin publik osv. 🙂

 6. Mr.Crowley skriver:

  Timrås Blogg kunde trots storförlust skriva en helt korrekt krönika efter matchen, inte speciellt förvånande att det samma INTE sker i Vik..

  Gnäll över pengar och tyck så synd om er själva ni någonsin kan, ni fick stryk oavsett och uppe i Leksand kommer ni bli helt nerpissade!

  Ni kan fortsätta debattera LIF´s ekonomi och gråta ut så länge ni vill, vi själva har inte tid då vi förbereder oss för Elitserien!

  LIF-Vik 6-0 nästa match..

  Ps. Klyftig kille ni skaffat i Mårtensson, undrar varför han inte fick vara kvar i Leksand? Måste ju vara en av Kvalseriens smartaste??