Inför Västerås-Timrå: Kan Västerås återfå målproduktionen?

 

Sist vi såg lagen mötas stod båda på samma poäng. Nu 14 omgångar senare har tabellen formas och vi hittar Timrå på den undre halvan och Västerås på den övre. Trots den stora skillnaden placeringsmässigt är det endast ynka nio poäng som skiljer lagen från varandra när de nu drabbas samman i ABB-Arena.

Timrå:

Säsongen i Timrå har varit minst sagt tung. På de hittils 14 spelade omgångarna går segrarna att räkna på en hand. Almtuna, Mora, Björklöven, och chockerande nog serieledarna Karlskrona har man lyckats besegra. Även om segrarna varit få har Timrå aldrig blivit utspelade resultatmässigt sedan premiärmatchen mot just Västerås. Det är Timrås största förlust den här säsongen, och visst går den att ursäkta. Timrå kom då ut med ett helt nytt lag, ett lag till stor del bestående av juniorer och spelare som inte alls visste vad som väntade. Efter matchen mot Västerås har man förstått vad det handlar om, det handlar om hjärta och viljan att gå fullt ut i varje sekvens. Segrarna har inte trillat inte för det men det har gett Timrå chansen till att känna lukten av poäng i varje match. Ett praktexempel är matchen senast som man spelade hemma mot Malmö.

Då tappade man en ledning, lät Malmö ta över matchen och ledningen med hela två mål tack vare några onödiga utvisningar.  Även fast man gick igenom en tung period i matchen så gav man inte upp och visade prov på att även juniorbetonade Timrå kan spela hockey. I tredje perioden ryckte man upp sig rejält och hade, enligt assisterande tränaren Anders Karlsson, bud på även ett kvitteringsmål. Målet kom dock aldrig och Timrå fick återigen infinna sig med att en match slutade i förlust. Det kommer dock ske en förändring till matchen mot Västerås. Ett målvaktsbyte kommer ske och det är Mika Norja som får förtroendet. Mika som är tillbaka efter en skada han ådrog sig tidigt under säsongen. Nu är han dock tillbaka och hoppas kunna lyfta Timrå.

Eric Moe står fortsatt uppskriven på Timrås skadelista.

Västerås:

Efter en makaber straffuppvisning av Tony Romano kund VIK inkassera två poäng efter en något bättre spelad hockey match än de tidigare två mot Södertälje respektive Almtuna. VIK gick tillbaka till grunderna och kunde genom det hitta mer harmoni i spelet. Tränare Fagervall var bitvis nöjd med matchen och ansåg att man spelade lite mer ”Rock ´n roll”.

Om det blir mer av den varan mot Timrå återstår att se men chansen känns större än tidigare eftersom Timrå är det enda lag man lyckats gjort mer än tre mål på. Den matchen fick man visserligen spela powerplay i stort sätt hela andra perioden och kunde genom det skapa sig en komfortabel ledning

Brady Santorelli Timrå

Kan VIK återigen skapa trubbel vid Timrås mål?

.

Inga större nyheter har rapporterat från VIK lägret sedan matchen mot Rögle. Laget förväntas ställa upp med samma formationer. Troligtvis kommer vi med stor sannlikhet få se Fransson i mål även denna match då det handlar om ytterst viktiga poäng för att följa med topplagen. Dock kan jag personligen tycka att det börjar närma sig Luca Boltshausers första match i VIK målet. Han är tillsynes på träningar en målvakt med potential som bör kunna vara matchvinnare vid några tillfällen. Vem vet kanske ser vi en ny mask i målet mot Timrå.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:76:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/03/Brady-Santorelli-Timr.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Rexxius @robbieblind Ja, vet dock inte hur het frågan om rinkstorlek är nu? Kör inte finska ligan på något mittemellan?

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@VIKFanCentral @robbieblind Intressant och delar din skepsis fullt ut. Sämre spelare och lite tid är sällan en bra… https://t.co/KdliWvookZ

SvaraRetweetFavorit
Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈 - AvatarWaspfactory42Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈

@VIKFanCentral @MartinF021 Jag säger att han är vår jag. Norin ska ingenstans, definitivt inte till en konkurrent i HA 😉

SvaraRetweetFavorit
Daniel Enestubbe - AvatarenestubbeDaniel Enestubbe

@hockeysnubben95 @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral Ja. 12-månaders är väl i det närmaste obefintligt i de flesta HA-klubbar.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto