Inför VIK Hockey – IK Oskarshamn: Bäst mental matchbild ?

VIK Hockey åkte på ännu en förlust när laget gick på pumpen borta mot Malmö. Spelare och ledare har varit öppet kritiskt till spelet i stort men VIK-ledningen spår ändå en viss optimism för kommande matcher.

IK Oskarshamn

Oskarshamn som tappat sin kanske bästa spelare från förra året, Evan McGrath, kommer till spel i Västerås på torsdagskvällen. Oskarshamn som för tillfället ligger på en åttonde plats i den allsvenska serietabellen förlorade senast mot Södertälje med 1-4 och behöver börja ta poäng för att inte bli avhakade på ett tidigt stadium.

15 spelare har lämnat laget sedan förra säsongen och sett på pappret så har laget kanske inte blivit bättre. Däremot har IKO flera gånger beskrivits som ett hårt arbetande kollektiv.  Stefan Ridderwall, Evan McGrath, Joakim Hagelin och Sam Lofquist har lämnat laget och ersatts av namn som bekantingen Michal Zaikowski, Josh Soares, Linus Morin och Juha Uotila för att nämna några. Oskarshamn har inte imponerat på bortais och har fortfarande ingen bortaseger efter full tid. Något som smålänningarna såklart vill ändra på. 

Den ständigt twittrande tränaren Fredrik Söderström säger till klubbens egen hemsida att segerreceptet  handlar om två saker. ”Det hårda jobbet på hela banan och att få en bra mental matchbild som gynnar oss”.  Laget kommer till spel med fullt manskap och är säkert lika hungriga som vanligt. Pass upp Gulsvart !

Frycklund gör mål mot Oskarshamn

Foto: Rune Åhlén

VIK Hockey     

Förslust mot Malmö och en offensiv som har klingat av en del sedan inledningsmatchen mot Timrå då Gulsvart gjorde hela fyra baljor.  Mot Malmö sköt VIK totalt tio skott, vilket inte är godkänt, även om Malmö gjorde en bra hemmamatch.

Offensivt finns en galen kapacitet för att producera, men offensiven har hittills fungerat lika dåligt som defensiven varit bra. Det finns några relevanta frågeställningar i och kring laget.

 • Kommer Fager/Hellas att fortsatta med de nybildade kejdeformationerna även fortsättningsvis, eller var omblandningen ett tillfälligt ”wakeupcall” ?
 • Kevin Doells vara eller icke vara? Verkar inte vara vidare många prisvärda centrar ute på marknaden. Blir det Doells räddning?
 • Grunden till offensiven och målproduktionen är VIKs uppspel som har betydligt mer att önska. Vad händer? Stress? Bekvämlighet? Sönderlästa?

Trots fyra insläppta mot Malmö så har Jonas Fransson imponerat mest av alla såhär långt. Hoppas att hans positiva kurva fortsätter. En sak som är säker är att VIK kommer att behöva skjuta fler än tio skott mot motståndarkassen, och apropå bra mental matchbild är Oskarshamn inte ensamma om det.

Radiosporten sänder matchen i sin helhet. Du kan lyssna på sändningen via följande länkar.

www.sverigesradio.se/vastmanland

www.sverigesradio.se/kalmar

www.sverigesradio.se/hockey

Sist men inte minst så vill vi på Centralen slå ett slag för Gurkolles blogg…. den hittar du på www.gurkolle.blogspot.se/

 

 

 

1 svar

 1. Viktor skriver:

  Bra sammanfattning inför Oskarshamnsfighten.
  Mina svarsförslag på Dannes tre frågeställningar:
  1- Bättre uppspel:
  Ta ner Söderkvist som back, det kommer bums att förbättra uppspelen. Öka tempot å orken med att satsa på sju backar där Söderkvist, Rasmus, Emmerdahl och Hampus är givna. Gärna även Winge och låt övriga i backbesättningen konkurrera om de två sista platserna.
  2- Centerfrågan:
  Testa inte Doell i fler matcher utan låt honom gå. Fredda är förhoppningsvis snart tillbaks.
  3- Kedjeformationer:
  Fortsätt och rör om! Det borde ge energi och ingen av de liner som testas hittills har visat bestående effektivitet