Inför VIK Hockey- Södertälje

VIK Hockey vann kampen mot Mora i Mora i lördags. Christoffer Björklund fick göra sitt första mål för säsongen och Kendall McMardle sprättade in trissan i målnätet vilket betydde tre nya poäng för Gulsvart. Ett förhoppningsvis taggat Gulsvart lag tar på onsdagen emot ett sargat Södertälje i ABB Arena Nord

 

Motståndaren: Södertälje SSK

Under upptaktsmötet var det flera allsvenska tränare som tippade SSK som en het kandidat till topp-3 placeringarna i allsvenskan. Men… såhär långt har inget gått som kringlorna tänkt sig.  Säsongen är dock långt ifrån över och än finns mycket tid och poäng att spela på.  SSK befinner sig för tillfälet på en 12:e planering i tabellen och är ett av få lag som gjort färre mål än VIK såhär långt. Bakåt ser det inte bättre ut, utan målvaktsparet Idoff/Lundström har släppt in 31 puckar.  2,8 insläppta mål i snitt håller inte och SSK-fansen har öppet kritiserat klubben för att inget görs åt saken.  MEN, i helgen gjorde Södertälje SK slag i saken och entledigade Johan Strömvall som ansvarig tränare för laget. Ett föga överraskande beslut, även om det inte bara är tränaren som kan lastas för ett lag inte presterar.

På SSK´s hemsida går det att läsa:

– Vi ser framför allt att vi behöver göra en förändring för att skapa ny energi i laget och vi har därför beslutat att Anders Sörensen ska bli huvudtränare med Per Nygårds som assisterande. Anders Sörensen har ett stort förtroende i såväl truppen som föreningen i stort! Hela lagledningen och laget har ett ansvar för prestationen hittills men vår bedömning är att Sörensen som huvudtränare med fullt ansvar kommer komma ge ny energi till gruppen säger Jan Bergman ordförande i SSK.

Återstår att se om det blir någon ny energi till laget.

 Kinis Oscar Petterson ssk

VIK Hockey

Seger mot Mora och nu väntar nya utmaningar. Närmast på tur att få smaka gurka är SSK och sett till historien så har lagen varit ganska jämna i sina inbördes möten sett till resultaten. Senast som lagen möttes var i en försäsongsmatch i ABB ARENA den 13/8. VIK vann med 3-0 och om jag inte minns fel gjordes det sista målet i tom kasse efter att Södertälje, och framförallt nyförvärvet Jason Gregoire imponerat i slutminuterna.

Sedan dess har VIK trimmat både trupp och spel och idag har VIK ett lag på banan som inte bara är slagkraftigt, utan dessutom råder det en viss konkurrens. Andreas Lindh var bänkad i senaste hemmamatchen och på forwardsidan så är det inte bara en spelare som är fast förankrad på bänken, i dagsläget kan nog ingen känna sig säker. En tydlig signal till laget från tränarstaben.

Tony Romano som missade matchen i Mora ser ut att vara tillbaka i laget i onsdagsmatchen. Dessutom har Kevin Weiskog avstått träningen under en tid. Oklart när han är tillbaka. I övrigt har VIK Fan Central inte nåtts av några ytterligare avbräck i spelartruppen. I en intervju på vik.se berättade Jocke Fagerwall att Jonas ”Kaizer Frans” Fransson fortsätter i kassen även mot SSK. Något som känns givet med tanke på den form som Fransson visat upp.  Generellt upplevs det som att det är mindre slarv och rakare spel ifrån egen zon.  När lagets PP börjar fungera ordentligt… DÅ!

 

1 svar

  1. Viktor skriver:

    Nja, sist lagen möttes var väl i Gnesta 20/8 då SSK vann med 3-2?