Inför VIK Hockey – Troja/Ljungby: Energi till hela hallen

 

VIK Hockey fick se sig besegrade för blott andra gången mot seriesuveränen Karlskrona i lördags. Karlskrona som var det bättre laget vann rättvist med 2-0 och toppar serien med 18 inspelade poäng, tre före VIK och Karlskoga.

Frycklund Troja

Foto: Rune Åhlén

Motståndaren: Troja/Ljungby

Onsdagens motståndare Troja/Ljungby huserar för tillfället på en nionde plats i den allsvenska tabellen. Laget chocköppnade serien med att ta ledning med 0-2 på bortarink i öppningsmatchen mot Djurgården, men stockholmarna vände matchen och Troja har haft det motigt sedan dess. Två vinster, två oavgjorda och tre förluster för smålänningarna såhär långt.

Från lagets eget sätt att se saken så tippar man inte sig själva i toppen av tabellen. Såhär skrev Trojas sportchef, Jerry Andersson, inför säsongen. ”De flesta håller oss som ett lag i botten och det med realism, förnuft. Utifrån det är det lättare att prestera med stor glädje, inget som tynger axlarna o s v och jag tror att den energin kan vara ett vapen i många matcher i en lång serie med varierande topp/botten prestationer från alla lag”.

Precis som Andersson säger så tippas Troja/Ljungby som ett lag för den nedre halvan av tabellen. Truppen ser inte alltför skräckinjagande ut på pappret, och prestationerna i serien såhär långt har inte talat för något annat heller. Men… väldigt få hade tippat Karlskrona som obesegrade också. Energi är ett vapen som absolut inte får förringas i hockey och vi västeråsare får hoppas att Troja lämnade sin energi hemma.

Per Helmersson jublar efter mål

VIK Hockey

Dagen började på allra bästa sätt när vi nåddes av nyheten att VIK Hockey knutit till sig den mycket lovande backen Hampus Larsson i tre år. Larsson som gått in och spelat bra under matcherna såhär långt har visat att han verkligen är värd att satsa på. Allt annat än ett längre kontrakt hade varit märkligt från VIK´s sida.  Lycka till i Gulsvart Hampus!

Det som varit mindre roligt är såklart VIK Hockeys förlust mot serieledare Karlskrona på bortais i lördags. Inget som någon kan göra något åt nu, och det är bara att konstatera att utan spelare som Romano och Mitell har VIKs offensiv varit lite uddlösa emellanåt.  Glädjande nog är båda dessa herrar tillbaka i matchtröjan mot Troja och förhoppningsvis väldigt spelsugna. Vi får hoppas att det blir ”proppen ur”.

Något som däremot har varit en fröjd att beskåda såhär långt är, hur många av spelarna som offrar sig helhjärtat varje sekund de är på isen. I första hand tänker jag på Marcus Jonsson men även Markus Söderkvist som inte bara ger energi till laget, utan hela hallen. Fortsätt med det grabbar!

VIK Fan Central har inte fått några uppgifter att någon spelare saknas eller är skadad.