Inför VIK – Linköping: Broc Little återvänder till ett Västerås som har tre nya backar att spela in

En av de kanske största stjärnorna i VIK:s moderna historia och NJ:s mest stolta fynd, Broc Little, återvänder till Västerås med sitt Linköping på tisdagskvällen.

Att försöka fånga den extremt spelskicklige och snabbe amerikanen blir en grannlaga uppgift för VIK:s oerfarna och hårt skadedrabbade backuppsättning.

Nyförvärvet från Vita Hästen, Juha Uotila gör debut, liksom ungtupparna Daniel Nilsson och Albin Johansson som lånas in från Åker/Strängnäs. Johan Jonsson blir viktig med sin rutin i försvaret.

Saknas på backsidan gör Charlie Cook (allergi), Andreas Borgman (ben) och Hampus Larsson (okänd skada). Tur för VIK är att Anton Mylläri verkligen har visat framfötterna och lär vara nära ett flerårskontrakt, plus att unga Douglas Alenbring och Alexander Nilsson/Lindelöf har varit solida.

Framåt ser det ljusare ut då Christopher Fish är tillbaka från en efterhängsen ”lower body” och gör därmed fjärdekedjan med Gråhns & Berg komplett.

Annars blir det samma kedjor framåt som tidigare, med skillnaden att Svedlund tar Leitners plats bredvid Murphy och Davidsson.

Enheten med Urbas – Johansson – Lantosi får nytt förtroende och det vore viktigt om trion, särskilt Lantosi, kunde visa prov på att omsätta det fina spelet i mål och poäng.

Adam Lidström får starta på bänken men på VIK.se lät det som Filander tänkte låta målskytten från BIK borta spela som 13:e forward.

Nu blir det en extrem svår match mot ett Linköping i tidig storform (6-0 mot Skellefteå, 4-1 mot KHK, 3-2 Bern), men kanske det viktigaste innan säsongen drar igång är att Murphy och Lantosi kunde visa sig dugliga att producera och därmed få lite extra självförtroende, plus att Anton Mylläri fortsätter gå från klarhet till klarhet.

För som det ser ut nu bör dessa två snabba och riviga forwards hjälpa till att avlasta Williams & Co. med målskyttet för att vi ska kunna gå in i säsongen skapligt lugna. Resten av forwards vet vi någorlunda var vi har produktionsmässigt.