Västerås stod upp bra mot Linköping men när väl LHC gasade gick det fort…

Uotila gjorde en fin debut. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Västerås stod emot bra i två perioder mot SHL-topplaget Linköping på tisdagskvällen i ABB Arena. Östgötarna vann med 2-1 inför knappt 2000 i ABB Arena.

Gulsvart saknade fyra backar och tvingades fylla ut med division-1-lånen Daniel Nilsson och Albin Johansson som gjorde det med hedern i behåll.

Adam Lidström fick nytt förtroende med lite istid, dock kanske inte lika framgångsrikt som mot Karlskoga då det blev mål. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

VIK kom ut riktigt bra i första perioden och var lika respektlösa som mot DIF. LHC spelade hårt och skickade in både Lantosi och Lidström med huvudet före in i sargen, men turligt nog gick det bra båda gångerna. Domare Gossas (tidigare Häll) gav bara två minuter för detta. Nya direktiv?

I andra perioden drog LHC gasen i botten och spelade skjortan av VIK och vann skotten med 20-3, dock räddade en åter strålande Fransson 18 av dessa.

Fish gjorde debut och gav energi. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

I sista perioden kom VIK tillbaka och främst Davidsson men även Myttynen låg bakom Williams fina 1-2-reducering i power play. I slutet var VIK nära ytterligare ett mål då Williams serverades ren av playmakern Myttynen, men för en gångs skull bommade #18 grovt.

I slutet fick också VIK spela 6-mot-3 men oerhört sjabbel av bland annat Myttynen gjorde att det rann ut i sanden.

Little var tillbaka och var ständigt ett orosmoment. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Sammanfattning

Uotila gjorde debut och såg mycket bra och stabil ut i par med snabbe Mylläri. Uotila slog knappt bort en enda puck och var mycket robust i kroppen. Finländaren ser ut att bli ett mycket bra tillskott i den relativt oprövade backuppsättningen.

Daniel Nilsson gjorde en solid debut som lån från Ettan. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Som ovan nämnt saknade VIK fyra backar på grund av skador och med tanke på det gjorde laget det bra mot LHC, där unga och oprövade spelare som Alenbring och Lindelöf-Nilsson oväntat tvingas dra ett tungt lass.

Framåt fortsatte kedjan med Williams, Lihagen och Myttynen att visa fina tendenser. Det känns allt mer som det kommer bli den ledande kedjan i vinter.

Lihagens förmåga att täcka puck är maräng för Williams och Myttynen som behöver någon som kan ta upp pucken i banan. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Om vi hoppar till fjärdekedjan gjorde äntligen Fish debut bredvid Berg och Gråhns. Fish gjorde bra saker och det ser ut att bli en jobbig “crash-line” att satsa vidare på framöver.

Däremellan kanske det är dags att skaka om lite i andra- och tredjekedjan. Johansson, Urbas och Lantosi gör det bra men har svårt att komma till avslut. Samma gäller enheten med Murphy, Davidsson och Svedlund.

Nr. 15 Albin Johansson gjorde också det bra som lån från division 1. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det är svårt att bedöma insatser mot ett SHL-lag, som kanske är lite on/off i matcherna. Nu väntar två relativt viktiga träningsmatcher mot Mora och Leksand.

De är viktiga eftersom VIK trots allt bara gjort fem mål på fyra träningsmatcher och många spelare skulle nog behöva få lite nätkänning innan serien startar.

Samtidigt har VIK bara släppt in sju mål på dessa fyra matcher och Fransson har sett ut som i fornstora dagar då han pepprats med skott mot både DIF och LHC, plus att de unga backarna sett oväntat bra ut.

Samma gamla hederliga VIK som vi är vana vid alltså. So far.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://41.media.tumblr.com/9bbfaec2d559d2bc9cfce83bb2ee4ecc/tumblr_ntnoytxndb1rz48fvo2_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Fredrik Angebrand - Avatar_Hawkmoon_Fredrik Angebrand

@VIKFanCentral Ska bli intressant att se om spelskickligheten lyser igenom nu med nya lagbygget. Har saknat förmåga… https://t.co/bm6wIeNUOy

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en “lugn” lirare med stort tålamod – men slår sedan till ko… https://t.co/C4H5dQa2sm

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@Rexxius @VIKFanCentral Tror inte JG hade signat med Vik om han inte vill spela där !

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en "lugn" lirare med stort tålamod - men slår sedan till ko… https://t.co/37lXOW1caF

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto