Inför VIK-Örebro: Allsvenskans två mest effektiva lag drabbar samman

Det är dags för ännu ett toppmöte i ABB Arena och denna gång är det Örebro som gästar för första gången den här säsongen. VIK och Örebro är de mest effektiva lagen i allsvenskan så ett målkalas kan vara att räkna med.

Örebro

Örebros fick i sin senaste match smaka på Leksands sjuka lagmoral. Örebro tappade ett tvåmålsöverläge i den andra perioden och föll till slut i den tredje och avgörande perioden där De la Rose avgjorde för dalkarlarna. Örebro har gått tungt den senaste tiden. På de sju senaste matcherna snittar laget inte ens en poäng per match, det har bara blivit sex poäng på de sju senaste. Inte speciellt imponerande av ett lag med ambitioner och spelarmaterial för topp tre.

De forna VIK-spelarna producerar i Örebro eller åtminstone en av dem, Kalle Olsson. Olsson har hittills mäktat med 13 poäng, en bra bit kvar till hans personliga allsvenska rekord som ligger på 40 poäng. Thomas Mitell är ingen spelare som producerar just nu och det är inte så konstigt när han få se matcherna från läktaren. Mitell har ådragit sig en skada, precis som han gjorde under sin tid i VIK. Han har spelat 17 matcher men hans framgångar i poängprotokollet har inte varit stora, totalt har det blivit åtta poäng och han får öka tempot när han väl kommer tillbaka om han vill upp i samma totalpoäng som han slutade på i fjol.

Västerås

VIK fick vara med om ännu en övertidsperiod och den här gången slutade det lyckligt efter att Tim Heed prickade in det avgörande målet. Många VIK:are kanske börjar få otäcka vibbar av att kolla på resultaten från de senaste matcherna. Det kanske känns bra med vinst mot Djurgården och Karlskoga men det vi sett de senaste matcherna är ”varannan match” rytmen. Under de tidigare säsongerna har det varit vanligt med vinst varannan match och genom att kolla på resultaten från de senaste fem matcherna ser man att den rytmen är tillbaka. Det är första gången under Fagervalls ledning som det händer. Ska VIK stanna i toppen får vi hoppas att laget tar sig ur den rytmen och går över till en mer vinnande stil igen.

Gustaf Lindvall luftades i matchen mot Asplöven och gjorde en stabil insats. Det syns tydligt att Lindvall behöver träna lite extra på de högre skotten. De två skotten han släppte gick över axeln och var kanske inte helt otagbara även om det var välplacerade skott. Dock visar Lindvall att även han kan göra superräddningar, den räddningen Lindvall lyckades med i förlängningen var fenomenal och visar att efter isen är han kung. En målvakt med stor potential och som mycket väl kan växa och till slut bli en förstamålvakt. Morgondagens match ses nog som en lite tuffare utmaning så jag tror att vi återigen får se Lasse vakta kassen.