Tre snabba med en örebroare inför derbyt

Vikfancentral fick tag i Henrik Andersson som skriver på Örebro-bloggen Hockeynonsens.se.

I Örebrotruppen finner vi Kalle Olsson samt Thomas Mitell, båda med ett förslutet i VIK. Vad hade du personligen för förväntningar på dessa två och har de levt upp till dem?

– Både Kalle Olsson och Thoman Mitell har visat att man håller bra på allsvensk nivå, innan det blev klart att de ska spela för Örebro. Kalle Olsson, som man hämtade från Linköping, har gjort ett bra jobb i Örebro, han har levt bra upp till förväntningarna bra. Killen är otroligt snabb på rören. Han har senaste tiden spelat tillsammans med Patrick Yetman och Jared Aulin i förstafemman. Thomas Mitell började serien bra, helt enligt det man förväntat sig. Men han liksom flera andra i laget har gjort några individuella misstag, som fällt laget vid några matcher. Men Thomas har visat flera prov på fina handleder. Tyvärr är Thomas långtidsskadad och väntas vara tillbaka efter nyår.

Sex poäng på de sju senaste matcherna och en femte plats i tabellen. Med tanke på det spelarmaterial som Örebro har borde man inte kunna förvänta sig mer?

– Jag, och många andra, tycker att Örebro inte upplevt till det högra krav som laget har på sig. Man var på förhand tippade topp 3 i allsvenskan. Man ligger nu på en femteplats och den senaste tiden har man visat upp en form som inte är bra.

Derbyn brukar oftast betyda hårda kamper på både läktare och plan. Vad tror du om morgondagens matchbild och slutresultat?

– Jag tror Västerås kommer komma ut stenhårt från start. Det kommer vara viktigt för Örebro att inte hamna i ett tidigt underläge, kan Örebro förhindra det finns en bra chans. Gäller även att Örebros målvakt har en bra dag. Man kommer spela ett traditionellt bortaspel och satsa på kontringar. Örebro vinner med med 3-2. På läktaren tror jag på ett bra stöd för båda lagen, hoppas på en välfylld arena, och naturligtvis att alla tar med sig ett glatt humör.

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:96:"a:1:{i:0;a:2:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";}}";
snapLI:
s:41:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:0:"";}}";
snapTW:
s:176:"a:1:{i:0;a:4:{s:13:"SNAPincludeTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈 - AvatarWaspfactory42Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈

@VIKFanCentral @MartinF021 Jag säger att han är vår jag. Norin ska ingenstans, definitivt inte till en konkurrent i HA 😉

SvaraRetweetFavorit
Daniel Enestubbe - AvatarenestubbeDaniel Enestubbe

@hockeysnubben95 @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral Ja. 12-månaders är väl i det närmaste obefintligt i de flesta HA-klubbar.

SvaraRetweetFavorit
Filip Sjöström - Avatarhockeysnubben95Filip Sjöström

@enestubbe @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral För att klubben ska behöva ha 12 månaders avtal eller?

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto