Inför VIK – Troja/Ljungby: Pang för pengarna?

VIK Hockey tog en välbehövlig seger borta mot Karlskrona i måndags. 3-4  blev slutresultatet efter förlängningen, där Stefan Legein avgjorde med sitt andra mål för matchen. Skönt för Stefan som verkade lättad efteråt. Matchen som får beskrivas som en svängig publikmatch där lagen utbytte chanser om vartannat. 

Mikael Zettergren Troja

Foto: Rune Åhlén

I morgon onsdag möter VIK Hockey, Troja/Ljungby i ABB Arena Nord. Om Troja legat i botten av tabellen efter första matchen eller efter 10 matcher hade ingen lyft på ögonbrynen. Men när laget har bara skrapat ihop 36 poäng på 33 omgångar, säger det mer om laget än något annat. Visserligen är det ”bara” 12 poäng upp till plats sju. Nu är det för visso nästan 20 matcher kvar innan serien är färdigspelad. Men har man inte förmått att lyckats bättre såhär långt, ska det nog till mer än ett mirakel för att laget ska uppnå mer än en slutplacering i bottenskiktet i tabellen.

Till Trojas försvar ska det också sägas att laget nog har en spelarbudget som inte ens  är i närheten av till exempel VIK:s. Av den anledningen så får man konstatera att Troja har lyckats, bättre än förväntat.

Matchen är i morgon är inte på något sätt avgjort på förhand. Troja kommer självfallet att slita häcken av sig för att klättra i tabellen, samtidigt som VIK brukar ha det svårt att lossna mot  motstånd från den undre halvan av tabellen.

Kenneth Bergqvist

VIK Hockey har fått en förstalina som få lag i allsvenskan kan mäta sig med. När spelet sätter sig för Caputi – Fornataro – Williams kommer det bli åka av. Även kedjan med Legein – Markund – Romano såg ut att trivas bra ihop även om marginalerna inte fanns på deras sida hela tiden.

Viasats expert Harald Lückner uppmärksammande flera gånger att VIK verkar ha tränat på spelvändningar under jul och nyårsuppehållet. VIK fick flera lägen tack vare dessa spelvändningar, utan att riktigt kunna förvalta chanserna. Eftersom VIK saknar en back med både fart, spelsinne och passningsförmåga behövs all träning som kan uppbringas på den fronten.

Tidigare idag fick vi supportrar det bekräftat att Christoffer Björklund har lånats ut till Norrköpings-laget Vita Hästen på obestämd tid. Tanken med utlåningen är att garantera Björklund speltid, vilket han förväntas få där.  I och med utlåningen av Björklund finns det sju backar i A-truppen. Hur tänker Niklas Johansson här? Är det någon back på väg in eller kommer Hampus Larsson att få mer förtroende? Det är dock inget snack om att NJ hellre satsar sina slantar på offensiv framför defensiv. Hoppas bara backarna håller hela vägen ut.

Fortsättning följer…