Stefan Warg: ”Vill inte uttrycka om det finns intresse att åka hem” & VIK jagar Djurgårdens Lofquist?

stefan-warg

Stefan Warg gjorde en kanonsäsong ifjol under Jocke Fagervall. Den store och mycket sargstarke backen utvecklade även sin offensiv i VIK. Allt detta gav ett kontrakt och spel på Anaheims NHL-camp. Sedermera har det mestadels blivit spel i AHL med ett inhopp i tredjeligan ECHL.

Med tanke på att VIK lånat ut Christoffer Björklund kanske det är något i görningen. Det har även via MrMadhawk.se ryktats om att VIK är intresserade av Djurgårdens hårdskjutande back Sam Lofquist.

Stefan vill satsa på NHL-drömmen men säger inte heller tvärnej om en comeback i VIK kan bli aktuell…

Hur går det för dig där borta Stefan?

– Jo, men det är bra. Jag har fått kämpa hårt för förtroende men det har gått bättre och bättre, säger Stefan om tiden i Norfolk, där bland annat Matt Fornataro spelat.

Hur var det på Anaheims camp? 

– På Anaheims camp var det så där. Jag var skadad största delen av campen tyvärr, säger Stefan som draftades av Anaheim redan 2008.

Hur mycket skiljer sig AHL från ECHL?

– Min vistelse i ECHL är lite väl kort för att göra en större bedömning. Men ligan var bättre än vad jag förväntade mig, säger den fortfarande blott 23 år unge backen som gjorde två assist på tre matcher i ECHL.

Hur är livet på sidan av isen?

– Utanför isen är livet bra. Det är få lediga dagar då vi har ganska långa resor. Men Norfolk är en trevlig stad där det finns att sysselsätta sig de lediga dagarna vi har.

Har du någon kontakt med VIK?

– Jag har haft kontakt med Jocke (Fagervall) under säsongen. Vi har hållit varandra lite uppdaterade på vad som händer. Jag skulle absolut kunna tänka mig spela för Västerås igen, trivdes otroligt bra med allt, inom klubben och utanför isen.

Hur många är du beredd att ge NHL-drömmen?

– Väldigt svårt att säga, än så länge anser jag mig vara ung och har många år kvar. Så drömmen kommer leva kvar ett par år tror jag.

Är det uteslutet med Sverige/Europa/VIK i år?

– Jag vill inte uttrycka mig om det finns intresse av att åka hem till Sverige/Europa/VIK. Men jag drar gärna på mig VIK-tröjan igen i min karriär, säger Stefan avslutningsvis.

***

Intressant nu vad som händer när Björklund lämnat. Rösta här till höger vad du tycker VIK ska göra!