Intervju Christopher Fish: ”Jag vet vad jag kan, Mitell och Filander vet vad jag kan & i Mora tog jag många kliv”

Christopher Fish gjorde 4+4 på 41 matcher i Mora ifjol, men Christopher själv och andra insatta Centralen talat med tror att det finns mer offensiv att ta ut. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Centralen fick en intervju med nyförvärvet Christopher Fish, en spelare som undertecknad själv minns som en väldigt energisk storväxt forward och som flera menar borde kunna utvecklas och få ut mer av potentialen.

Vem är Christopher Fish som människa och spelare?

– Om jag börjar som person så är jag väldigt positiv, alltid glad och skämtar mycket med grabbarna. Försöker mitt yttersta på att ha en bra relation med alla i laget och alla runt omkring.

– Som spelare är jag en skridskostark forward. Stark runt sargerna och tvekar inte på att bryta mig in på kassen med eller utan puck. Försöker alltid jobba 100% för laget och så tvekar jag inte att smälla på!

Hur har första tiden i VIK varit? Dina personliga intryck av klubben och laget?

– Första tiden i VIK har varit mycket bra! Riktigt proffsig klubb på alla sätt. Blivit väldigt väl bemött. Laget är ett väldigt skönt gäng, precis som det ska vara i ett lag.

Om vi ser tillbaka på förra säsongen, hur upplevde du säsongen i Mora?

– Lagmässigt så gick det nog bättre än många trodde. Vi körde på och hade en väldigt bra första halva, ledde väl serien ett par omgångar också. Räckte väl inte riktigt till i slutet av säsongen tyvärr, men en otroligt bra och rolig säsong om man jämför med förväntningarna man hade på oss.

– Personligt så tog jag många kliv. Gav alltid 100% och fick mycket speltid i både boxplay och powerplay, mest boxplay.

– Min stats var väl inte riktigt vad jag hade tänkt men ibland så är det så, läste en kommentar någonstans att ”Fish är duktig till 90% i det offensiva, tills jag kommer till avslut”. Det summerar det ganska bra, någon liten spärr som jag fick förra säsongen. Jag skapade och hade många många chanser.

– Jag vet vad jag kan, Mitell och Filander vet vad jag kan. Så det ska bli ändring och förhoppningsvis med detta miljöombyte så stänker man dit ett par fler denna säsong.

Hur minns du Martin Filander, som hyllat din karaktär tidigare här, från Örebrotiden?

– Kände han enbart som J-20 tränaren som var inne och snodde övningar av A-laget, haha. Nejdå, han surrade mycket inne i omklädningsrummet, riktigt trevlig och rolig person.

Hur upplevde du VIK då som helhet som motståndare? Vad behöver bli bättre för att VIK ska ta sista steget tror du?

– VIK tyckte jag var ett väldigt disciplinerat lag med många duktiga och skickliga spelare. Riktigt duktiga i specialteams.

– Jag tror för att VIK ska steget upp och det som fattades förra säsongen är väl lite mer bredd kanske när det väl gäller. Fler som kanske kliver fram och petar in viktiga puckar.

Hur var fysträningen i Mora jämfört med VIK?

– Kan tyvärr inte uttala mig eftersom jag skrev på för Mora väldigt sent (augusti) så det var inte jättemycket ”sommarfys” när jag kom upp.

– Kan jämföra med Linköping, året innan jag skrev på för Mora och det är skillnad. Löpningen är ungefär densamma och hjärta-lunga-biten. Styrkan är lite olika, mer bål och balans här i VIK som jag tycker är så otroligt viktigt för en hockeyspelare. Föredrar Hammars fys, den är riktigt bra!

Fortfarande bara 22 år gammal har Fish gjort 54 SHL-matcher för Linköping, vilket vittnar om att ytterligare potential bör finnas där. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Vilka typer av spelare gillar du att ha runt dig? 

– Likasinnade som mig, åka skridskor, stark på puck och hårda i forechecking. Ta pucken till kassen.

Vad är de viktigaste egenskaperna hos en bra coach i dina ögon?

– Får alla att ro åt samma håll. Har en personlighet som får alla att trivas, kunna prata med Coach när man känner att man undrar för något etc. Mitell och Filander känner jag sedan tidigare från Örebrotiden, det är två riktigt bra och trevliga personer. Återstår att se hur de är som tränare, haha!

Vilka är de bästa spelarna du spelat med och mot?

– Spelat med Carl Söderberg, inget snack, sån pondus och kraft i allt han gör på isen.

– Mot får jag väl säga Anze Kopitar när det var mini-lock-out.

Är det någon spelare som imponerat hos dig hittills i VIK på fysen?

– Alla har krigat på riktigt bra. Om jag måste nämna ett namn så blir det vår ”sommarkapten” Eddie (Davidsson). Visar vägen, tävlar och utmanar sig själv.

Vad är din personliga målsättning kommande år?

– Att ta med mig det jag gjorde bra förra säsongen, och jobba på det jag var mindre lyckad på. Slita för minuterna på isen och förhoppningsvis är det hård konkurrens. Alla blir bättre av det.

Vad gör du för att ladda inför match?

– Det jag känner att jag behöver göra för att vara redo, ibland ”twotouch” (tvånudd, fotboll som uppvärmning), ibland joggrundan. Alltid powernap på förmiddagen på matchdag, alltid.

Något annat du vill nämna som är viktigt inför kommande säsong i dina ögon?

– Ser väldigt fram emot att spela i Gulsvart och inför fansen och klacken. GO VIK!