Silly: NJ nära att signa en back och en forward med spetskompetens

I dagens VLT pappersupplaga lägger NJ ut texten lite mer om truppen. Nu ska i första hand två spelare in och NJ säger sig nära att signa en back och en forward med spetskompetens.

Det var ytterligare ett nytt besked gällande forwardssidan, där man tidigare flaggat för tre nya, nu verkar det i första hand bli en, vilket verkligen öppnar för de yngre.

Tänkbara kedjor, grundat på att NJ tidigare uttalat Leitner och Johansson som centrar:

Williams –  Leitner – Urbas

Davidsson – Lihagen – Mr. X

Fish – Johansson – Zetterberg

Svedlund – Gråhns – Lantosi

***

Sedan kommer laget som brukligt sannolikt förstärkas längre fram, vilket har fördelar ekonomiskt men kan ge en större osäkerhet i att skapa kemi.

***

Jonte Berg ska tydligen inte fått något besked i någon form ännu.

8 svar

 1. Jakob skriver:

  Ser du fem laguppställningar i allsvenskan som är bättre än VIKs? Och då har inte VIK värvat färdigt än.
  Dom två bästa försvann och två sämre kom upp i allsvenskan, det blir ju lättare i år.

  Elitserien blev två lag sämre också…

 2. Marko skriver:

  Varför renovera inne när taket läcker? Jag är rädd för att VIK kommer läcka som såll bakåt… Målvakter och backsidan måste ju få den mest optimistiska personen att skruva på sig? Årets upplaga av VIK är många nyanser av grått och 2 spetsspelare till detta är en pink i Nilen och inget annat.

  Men finns det inga pengar så finns det inte.

  Jag är 99% säker på att detta blir ett sk ”mellanår” med VIK som 6-7:a i tabellen när det drar ihop sig

 3. Mr H skriver:

  Noah Welch lämnar Växjö för MoDo. Udda val då MoDo’s kurva pekar åt ett annat håll. 32 år gammal, som kan spela lika många minuter (32) – minst – per match. Fruktansvärt bra, kan vara skillnaden mellan att Växjö, och inte Skellefteå vann guldet. Han gjorde knappt ett enda byte som inte var brutalt och jobbigt för motståndaren. Borde vara i NHL där han varit förut, eller KHL!! Hans kurva går ju uppåt än. Även poängmässigt.
  Undrar vad han kan kosta? Han är så pass kompetent, och komplett att han troligen är värd 2 bra spelares lön. För sent nu.
  Jo, just ja, vad surrar jag om? En sån här spelare är värd ett privat initiativ – bli VIKtig – igen!! Skramla med bössorna.
  Om ett knappt år, då kan man undra hur pigga benen är i Mif, Rögle, eller Karlskrona. Då behöver vi ha en sådan här herre. Den uppskattning Mikael Norén tidigare gjort (nyligen), ger att VIK ska handla ca 5 spelare till för ca 4 miljoner, om jag inte minns fel.
  Kevin Mitchell – är han kvar, eller?

 4. PatrikH skriver:

  Att inte Berg fått ett vettigt kontraktsförslag förvånar mig. VIK behöver ju en hårt defensivt arbetande forward i lagbygget i boxplay, för att störa motståndarnas uppspel. Vem tar och klarar (kräver full arbetsinsats, kondition, styrka och snabbhet) denna roll i dagens trupp? Dessutom tror jag Berg har en uppsida att kunna utvecklas offensivt.

 5. Patrik J skriver:

  Tunga men supersnälla…
  McArdel Mårten Lindh Jonsson Marklund Caputi. Favoritspelare för mig, även om en del av dom var för lugna….
  Vem ska vi skicka fram när en sådan idiot som Deveaux hugger ner någon bakifrån? Mylläri? Också för snäll….
  Självklart ska vi ha spelare med speed och spelintelligens med bra skytte. Men just nu tycker jag att det är ganska grått. Saknar även Brock som hade farten och tuffheten. Tror även att han kommer göra betydligt fler poäng i år.

  Allt är naturligtvis inte grått då jag ser många unga med potential
  med olika spetsegenskaper, förutom tuffheten. Kanske Rubins då….

 6. Mr H skriver:

  Inte fått något, inte givit något? (Berg) Har han inte fått något förslag alls, Mikael?
  Jo – Patrik J – inte ligger det väl något i det inte, men se hur Mikael redogör för hur det brukar bli till hösten. Fill in the blanks, det är som att budgeten alltid släpar efter. Vi börjar värva när vissa är färdiga sedan länge – nästan. Det ger tight med tid att hinna spela ihop det.
  Jag undrar om VIK kommer att ligga under 10 mill i lönekostnader för spelarbudgeten i år, alltså om det blir en sänkning.
  Oscar Engsund och Robin Jacobsson måste ersättas – då är det bara en av dessa som spelat ifjol. Attityd behövs. Samt Berg!!
  Vi skulle behöva Brashear i båset som extra, det räcker. Han behöver nog bara le med sina fina vita tänder.

 7. Jakob skriver:

  patrik J……Urbas är tung att möta, Lihagen också hyffsat tung, och Gråhns…..jo det finns en del tyngd.

 8. patrik J skriver:

  Saknar både spets och framförallt stora och riktigt tuffa backar.
  Finns inte en forward i dagens VIK som inger någon respekt heller.
  Just nu tycker jag att vi har ett riktigt meslag.