Silly: NJ:s nya backbesked & Montpetit fick bra löneökning i Leksand – vars sportchef ser Brock som skyttekung

NJ gav verkligen bland andra Kristians Rubins en rejäl hyllning i VLT. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Under kvällen på VLT.se öppnade Niklas Johansson lite för att han eventuellt kan nöja sig med en ny back, efter att tidigare flaggat för att man skulle ha in två backar.

– Vi ska ha in minst en till back som är spelskicklig och jag jobbar just nu på det, säger NJ.

Sportchefen hyllade, intressant nog, även kraftigt de unga backarna Rubins, Larsson och Borgman – ”kan bli hur bra som helst med rätt upplägg”.

Kanske var detta ett sätt för NJ att öppna upp för att juniorerna är så bra att vi egentligen inte kanske behöver två nya backar?

Vad kan det då innebära då detta för den tänkbara backuppställningen:

X1 – Cook

Jonsson – Borgman

Rubins– Larsson (Mylläri/Lindelöf-Nilsson)

Detta innebär i så fall att Cook troligen pressas in att bli en ledande back på allvar. Plus att Rubins, Borgman och Larsson verkligen kommer få spela mycket.

Bredden skulle också få sig en törn, som dessutom inte kan mildras av att Marcus Söderkvist glider ner som stark back när det behövs.

***

Många VIK-fans var besvikna att hårt arbetande och vindsnabbe Brock Montpetit valde Leksand.

Förutom att Montpetit vill bli center, som Filander beskrev tidigare på Centralen, tyder goda uppgifter på att Leksand betalar Montpetit hela 50 000 Euro netto för en säsong.

Då ska vi veta att collegespelare första året i Sverige ofta tjänar runt 20 000 Euro. VIK bjöd nog en slant runt 30 000 kanske om vi ska gissa.