Intervju Fagervall: “McArdle går från klarhet till klarhet och vi jobbar med utvisningarna”

Centralen bytte några ord med Joakim Fagervall inför den sista träningsveckan. Premiären går av stapeln på fredag borta mot Timrå.

Vad är din analys av försäsongen i stort Joakim?

– Det var en försäsong med många ansikten, dels i spel och i spelare. Många har fått visa upp sig vilket varit positivt.

Vad är dina tankar bakom alla tvåminutare? Vad kan göras för att minska på dessa?

– Odisciplin är den största anledningen och en ännu känsligare bedömning av spelet med klubban. Det verkar ha varit väldigt mycket även i andra matcher. Vi jobbar jättemycket med det just nu och vi kommer att få ordning på det, säger Joakim.

Stefan Warg är en stor förlust i egen zon. Är tanken där att Andreas Frisk och Thomas Mitell som är puckskickligare, ska se till att man överhuvudtaget är mindre i egen zon och Wargs egenskaper inte kommer saknas så mycket? Håller du med om att försvaret minus Warg är lite svagare i egen zon men å andra sidan puckskickligare? 

– Mitell och Frisk är två bra backar som passar bra in i vårt spel med både puck och utan den. Mitells styrka ligger ju framför allt i spelet med puck och i powerplay.

– Att Stefan är en bra back – svar ja – men hur mycket kommer vi sakna honom? Jag har inte en aning än. Jag tror och hoppas att vi blir skickligare än i fjol, resonerar Jocke.

Vilken/vilka spelare har överraskat mest positivt på dig hittills?

– McArdle tycker jag går från klarhet till klarhet. Han har bra arbetsmoral och spelar en smart hockey och kommer bli nyttig.

– Fransson ser också precis så bra ut som vi hoppades.

Hur ser du på att ha sex-sju transatlanter i toppkedjorna? Behöver man vara tydligare i vissa moment mot spelare som inte har spelat på stor rink sedan barnsben?

– Att vara tydlig med våra grunder är jätteviktigt och något vi lägger mycket tid på just nu. Att det tar tid att vänja sig, det vet vi. Men att ha spelare från andra sidan Atlanten tycker jag inte är någon skillnad, hockey som hockey. Vi får ta lite mer på engelska, menar Joakim och avdramatiserar det hela.

Vad är fokus på träningarna inför Timrå? 

– Vi jobbar fortsatt med grunderna samt även powerplay och boxplay. Vårt grundspel handlar om spelet i egen zon där rollerna och ansvaret i arbetsområdet ska bli tydligt och klart. Likaså åkvägar i mitt- och anfallszon, samt ingångar i anfallszon.

Räknar du med att Doell och Caputi spelar direkt i premiären? Ska ni träna mer matchlikt för att matcha in dem snabbare? Går det?

– Jag räknar med att de spelar på fredag. Vi nöter en del spelmoment för att hitta timingen i spelet.

Vad är tanken bakom att höja målsättningen till att nå SHL, glasklart?

– Det kändes naturligt. Jag tycker vi ska tänka i de banorna och göra allt i träning och förberedelse för att lyckas.

Är det något du vill hälsa VIK-fansen?

– Den 13:e startar jakten…

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:120:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:11:"SNAPformatT";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"376810728797528064";s:5:"pDate";s:19:"2013-09-08 22:54:13";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:62:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/12/RL_4030.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

30-poängsforwarden Benker till Almtuna & fyllig jämförelse med "ersättaren" From via DEL-expert från Düsseldorf: "F… https://t.co/zLjiBdNiFq

SvaraRetweetFavorit
Fredrik Angebrand - Avatar_Hawkmoon_Fredrik Angebrand

@VIKFanCentral Ska bli intressant att se om spelskickligheten lyser igenom nu med nya lagbygget. Har saknat förmåga… https://t.co/bm6wIeNUOy

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en “lugn” lirare med stort tålamod – men slår sedan till ko… https://t.co/C4H5dQa2sm

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@Rexxius @VIKFanCentral Tror inte JG hade signat med Vik om han inte vill spela där !

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto