Törs vi hoppas få se lite NHL-glans även i år?

Trots att det inte är lockout har VIK en NHL-kedja i år igen. Kevin Doell mellan Jeremy Williams och Luca Caputi har 75 matcher i NHL tillsammans. Det brukar borga för så där hårda och läckra pass, även om det var några år sedan de huserade i “dollarligan”, som Pasi Hiirikoski brukade kalla den.

Doellkedjan känns onekligen intressant och såg lovande ut ut dagens träning enligt bland andra Johan Thalberg.

***

På tal om NHL så innebar den senaste lockouten att lönetaket gick ner ännu mer. Starka spelare som Damien Brunner, Mayson Raymond och Tim Connolly har fortfarande inte fått några kontrakt. Det är riktigt tufft att få NHL-jobb nuförtiden vilket öppnar upp för europeiska lag. Se bara att en ung tidigare spådd stjärna som Peter Mueller hamnade i Schweiz, blott 25 år gammal.

***

Inbjudningarna till NHL-camperna har börjat för de kontraktslösa. Där finns heta centernamn som Krys Kolanos, Maxime Sauvé och Nazem Kadri. Räkna med att Niklas Johansson har full koll på var “hans” lirare hamnar. Där kan ju faktiskt VIK:s kommande förstecenter finnas.

Många NHL-camper drar igång på onsdag och direkt börjar en gallringsprocess där VIK är med och har koll på vilka som blir över.

***

“En obekväm forward som ställer till det framför motståndarens mål, där är hans kontor. Bra skridskoåkare.” Så sa Jocke Fagervall om Luca Caputi före dagens träning till Centralen. Återstår att se om Caputi kan leva upp till detta.

***

Centralens ranking av Allsvenskan kommer denna vecka. Undertecknad har nästa prickat helt rätt på VIK:s placering de senaste åren.

Så ta det som ett löfte.

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:120:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:11:"SNAPformatT";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"377178817934413824";s:5:"pDate";s:19:"2013-09-09 23:16:52";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

3 Kommentarer

 1. Mikael Norén

  Marko, jag delar din oro att det är bara Lindh som känns elak i egen zon. Warg är inte ersatt. Dock är ju Frisk bra i egen zon och Mitell är bra att stöta med klubban. Vi får helt enkelt hoppas att VIK tack vara det spelskickliga försvaret får spendera lite tid i egen zon.

  Vimmerbyarn, ja, det är något skadekänsligt på backsidan. Dock är ju Hampus Larsson en supertalang att tillgå, plus Söderkvist plus Linnarud.

 2. Vimmerbyarn

  Håller med dig, Marko! Tycker dom skulle prioriterat att få hit en back ytterligare. Fördelat på forwards och backar, känns laget lite 60-40 istället för 50-50…..Men den som lever får se. …Kanske fördelningen är tillräckligt bra för att kunna nå SHL. …

 3. Marko

  Ju närmare premiären på fredag vi kommer ju mer orosmoln seglar det in på min hockeyhimmel.. Alla dessa offensiva värvningar gör att vi glömmer bort backsidan och det är där jag finner svagheter. Eller tror mig finna svagheter iaf.. Backbesättningen känns föråldrad och på gränsen till orörlig och stabbig. Visst: vi har Lindh att luta oss mot när det blåser men jag är inte övertygad. I egen zon kommer vi att få bekymmer på riktigt är min känsla!

  Hoppas att jag fel så in i helvete och att känslan jag har är nån form av premiärnervositet! Det lär vi nog få svar på vad de lider 🙂

Tweets

Daniel O - Avatar021danneDaniel O

@VIKFanCentral Jag skulle redigera. Fredag och jobbvecka vettdu 🥴

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@021danne Ah, förstår! Stort tack, roligt höra Daniel! 😊💛🖤

SvaraRetweetFavorit
Daniel O - Avatar021danneDaniel O

@VIKFanCentral Sorry jag råkade radera tweeten, men det som stod till Micke var: "Vilken hjälte du är! På en fredagskväll" Slut citat 🥳

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Lite om det universella ledarskapet oavsett serie eller sport under brinnande fotbolls-EM - Thomas Paananens utmani… https://t.co/oaZ1QCbmgJ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto