Stentuff konkurrens då startuppställningen mot Timrå börjar utmejslas

Visst är det tråkigt att Frycklund just nu inte får plats i lagets tre toppkedjor, men samtidigt är det ett tecken på bra bredd. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Enligt VLT.se lånas Oscar Pettersson och Linus Svedlund ut. Överraskande nog verkar då Kevin Weiskog vara kvar trots Svedlunds och även Petterssons starka försäsong. Kanske resonerar man som så att Weiskog bättre tål att åka in och ur laget som extraforward.

Lagets kedjor blir då troligen i premiären:

Williams – Doell – Caputi

McArdle – Johansson – Romano

Leisenring – Kinisjärvi – Bergquist

Jonsson – Söderkvist – Mårtensson/Frycklund

Extra: Weiskog.

Visst är det tråkigt att inte Frycklund får plats, men frågan är dock om det verkligen är rimligt att sätta en så begåvad spelare som Frycklund på bänken då man samtidigt har en så enkelspårig fjärdekedja som har extremt tunn offensiv. Frycklund skulle kanske kunna få lira ytter här och ge fjärdekedjan lite mer punsch. Söderkvist passar ju också bra på kanten. Så varför inte köra Frycklund som fjärdecenter?

Mårtensson passar bra som joker att kasta in i leken när det behövs, då “Big Vic” kan påverka matcher med sitt fysiska spel. Men frågan är om det inte är bättre totalt sett att få in Frycklunds skills här.

***

När man också väger in att VIK troligen tittar vad som blir över när NHL-campernas första offer skördas känns det ännu svårare att behålla en fjärdekedja som inte kan bidra offensivt om konkurrensen vässas ytterligare framöver. Centerlistans Maxime Sauvé fick exempelvis en tryout med Anaheim.

***

Kenneth Bergquist känner nog också flåset i nacken och det gäller att 33-åringen tar fram sitt “A-game” för att få behålla sin plats i denna knivskarpa konkurrens.

***

Det blir också spännande att se denna säsong om VIK-ledningen har modet att bänka även rutinerade spelare om det skulle behövas. Där ligger den största risken att värva så tungt; dessa killar tar knappast en petning bra – så det gäller att de lever upp till sina meriter!

***

Men till syvende och sista är allt detta egentligen något av ett “lyxproblem” i kölvattnet av att man har värvat så bra och NHL-meriterat. Problemen kommer alltså främst om någon av importerna floppar och hur man hanterar det då.

De som petas nu får satsa på att skaffa sig NHL-meriter de också under sina karriärer. Så att de kan komma tillbaka och peta andra i VIK sedan…

***

Tyvärr är det ju så att för lag i Allsvenskan som vill gå upp måste man satsa på varje säsong för sig. Ungdomssatsningar får man dåligt betalt för då talangerna rycks till SHL så fort de visar lite. Så VIK gör rätt nu om målet är att nå SHL denna säsong.

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:120:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:11:"SNAPformatT";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"377778154473259008";s:5:"pDate";s:19:"2013-09-11 14:58:25";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:70:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/03/Frycklund-tekar.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

 1. Henke 78

  Intressanta funderingar och frågeställningar som vanligt Micke! Jag kör en copy and paste med mitt inlägg angående detta från Gurkburken.

  Känns helt fel om Frycklund skulle bli bänkad. Han är en klart bättre spelare än Kinisjärvi. Större och starkare, var en av de absolut bästa spelarna i Gulsvart i slutet av förra säsongen. Visst kan “andraåret” vara svårt, men han kommer göra det bra tror jag. På gränsen till ofattbart om han skulle bänkas helt.

  Kinisjärvi har gjort en bra försäsong, men det är inte riktigt samma sak som nu när det börjar på riktigt. Däremot är han absolut värd chansen han också.

  Finns åtminstone två andra alternativ:
  Ner med Söderkvist på backen, spela honom med Lindh och sätt Helmersson som 7e back. Låt Kinis centra fjärdefemman med Mårtensson/Messy.

  Alternativ 2: Bänka Bacon, som är ruskigt överskattad. Bra i sista tredjedelen av anfallszonen, men seg på skridskorna och för lat/mätt. Kinisjärvi kan gå som ytterforward.

 2. Robban

  Det är tjänstefel att ge Mårtensson en starttröja men inte Frycklund! I synnerhet när vi har så fysiska spelare i övriga kedjor!

Tweets

Bertil Boo - AvatarBertilBooBertil Boo

@Kingqvist @VIKFanCentral Devaux tränade ju golfsving på en spelare som inte var beredd, misslyckades med det oxså!… https://t.co/yNfXRNPBpB

SvaraRetweetFavorit
Bobsan - AvatarbeessessBobsan

@VIKFanCentral I ärlighetens namn måste VIK ha en ledning som är SHL-mässig också. Ledningen skall tala om vilken h… https://t.co/Z4QOf9jWqL

SvaraRetweetFavorit
Bertil Boo - AvatarBertilBooBertil Boo

@VIKFanCentral Största misstaget var nog att gå ut med att det var en SHL satsning, när har VIK lyckats under press… https://t.co/2ck6tMkCep

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto