Intervju med Joakim Fagervall del 2: “Jag älskar när det smäller”

Här kommer del 2 i intervjun med nye VIK-tränaren Joakim Fagervall. Alla läsarfrågor finns med här och Jocke har svarat efter bästa förmåga tidigt in på sitt uppdrag. Det blir ett hopkok av frågor denna gång…

Häng med på Centralen under säsongen och ställ gärna fler frågor som Joakim får chansen att svara på via detta forum!

***

Vad vet du om VIK-fansen? Vad får man för intryck av VIK-fansen som motståndare? Vet du vilka GSU  är? Har du sett några av deras TIFO:s?

– Egentligen vet jag inte speciellt mycket, men har ju mött er ett antal gånger som motståndare och det finns ju roligare saker.  Ni står upp för laget.  Jag vet att GSU är en grupp med väldigt lojala anhängare till VIK. Jag har inte sett deras tifon live men i TV-sändning. Jag ser fram emot att uppleva detta live, menar Jocke.

Hur vill du att uppspelen ska ske?

– Uppspel ska ske med fart och enkelhet. Vad gäller varianter så har nog alla lag egna varianter, även om de till viss del påminner om varandra. Jag tycker att vissa lag är väldigt naiva och sena på att rätta till samt att utnyttja motståndaren.

– Det är också viktigt att tillägga att en grund är bra att ha, men att man även måste kunna agera om rutiner förändras. “Om det står en gubbe just där måste jag ju kunna åka vid sidan om honom”, exemplifierar Jocke.

Vad tycker du om spelarna hittills och hur ska du göra med målvaktsposten?

– Mina intryck av gruppen så långt är bra och att det är en målmedveten grupp vi har.  Vad gäller målvakterna, så står den bästa, svarar Jocke kort och koncist.

Tänker du använda/testa Viktor Mårtensson i powerplay framför mål? Själva tanken är här att Mårtensson är så otroligt stark och svår att flytta på…

– Vet inget om detta i dag, återkommer i ämnet, hälsar Jocke.

Hur din spelide och hockeyfilosofi ser ut skulle vara intressant att höra. Har bara hört andra säga vad du står för. Vill gärna höra dina egna ord!

– Jag står för en hockey som är organiserad och fartfylld. Vi ska ha gummit och lira. Jag älskar när det smäller.

Vad är målsättningen i år?

– Vi ska ta ett steg till.

Vilka juniorer håller du koll på?  

 – Alla!

Vad tycker du om att röda linjen flyttas?

– Bara positivt. Tror att anfallsspelet kommer att gå snabbare till det bättre. Försvarsspelet kommer däremot att ta lite längre tid att få till. Men för hockeyn är det ju helt rätt väg att gå.

Kommer ni träna extra på straffar?

– Självklart!

Hur får man in en “våga vinna mentalitet” och hur skall VIK undvika att “krascha” när det gäller igen?

Vi ska vara bäst förberedda och inga ursäkter ska användas. Vi ska ta ett steg till helt enkelt!

Vad  har du för tänk om hur man sätter ihop backpar, kedjor och femmor? 

– Det handlar helt enkelt om en mix av spelstil, tempo och kemi, svarar Joakim.

Niklas Johansson sa på Centralen tidigare att nya tränaren skall köra med samma spelidé som Mats Waltin och “NJ” införde i VIK för två säsonger sedan. Stämmer detta?  Blir det i grunden som när Waltin coachade laget?

– Spelidén funkar för VIK och vi har ingen avsikt att ändra på det som fungerar. Dock kommer vissa justeringar att ske. Jag kan återkomma i ämnet när vi kommit en bit längre fram, hälsar Jocke avslutningsvis.

***

Vi tackar Jocke för intervjun. Centralen kommer ha fortlöpande kontakt med den nye VIK-tränaren under säsongen. Undertecknad tar som sagt tacksamt emot fler frågor från läsarna som Joakim Fagervall får ta del av.

 

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:64:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/07/Fagervall.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Daniel O - Avatar021danneDaniel O

@VIKFanCentral Jag skulle redigera. Fredag och jobbvecka vettdu 🥴

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@021danne Ah, förstår! Stort tack, roligt höra Daniel! 😊💛🖤

SvaraRetweetFavorit
Daniel O - Avatar021danneDaniel O

@VIKFanCentral Sorry jag råkade radera tweeten, men det som stod till Micke var: "Vilken hjälte du är! På en fredagskväll" Slut citat 🥳

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Lite om det universella ledarskapet oavsett serie eller sport under brinnande fotbolls-EM - Thomas Paananens utmani… https://t.co/oaZ1QCbmgJ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto