Intervju med talanggruppens Christian Hägg: ”Min målsättning är att ta en plats i A-laget”

Som tidigare konstaterats här på Centralen ser VIK:s talanggrupp mycket intressant ut på forwardssidan. En av de som visat framfötterna är 19-årige yttern Christian Hägg som förra säsongen gjorde 21 poäng på 43 matcher i SuperElit för Djurgården.

Hägg har sett ut som en riktig friskus hittills och upplänningen siktar på att ta en plats i VIK:s A-lag denna säsong.

Berätta lite om din bakgrund Christian!

– Jag bor i Uppsala med familj men är ifrån en liten ort som heter Alunda. Jag har spelat hockey i hela mitt liv där jag har Gimo Hockey som moderklubb. När det blev tid för gymnasiet började jag spela i Djurgården där jag har spenderat mina senaste tre och ett halv år. Och nu är jag här!

Vad är du för spelartyp?

– Jag ser mig som en hårt jobbande forward med mina främsta styrkor i offensiven. Jag gillar att ha puck men även att ta avslut då jag har ett bra skott.

Har du någon förebild som du liknar i spelstil?

– Jag har väl ingen spelare som jag liknar vad jag kommer på. Men självklart att man kollar på Crosby & Malkin med flera för att hitta på nya grejer med smådetaljer.

Hur var det att spela träningsmatch med A-laget mot Almtuna?

– Det var speciellt eftersom det först och främst var första matchen med VIK, och sen även att jag bor i Uppsala och alltid har följt Almtuna. Tyvärr förlorade vi och man brukar väl säga att man inte kan göra en bra match om laget förlorar, men jag tycker det gick bra personligen.

Var är tänkt att du ska spela kommande säsong?

– Min målsättning när jag skrev på för VIK är att ta en plats i A-laget. Det är därför jag är här och jag hoppas att jag kan lyckas med det. Men självklart hoppas jag på att spela med J20 laget också. Men min målsättning nu är att ta en plats i A-laget.

Hur är upplägget i talanggruppen i VIK?

– Upplägget ser ut som så att vi tränar med A-laget just nu. Sen får vi se vad som händer men det får väl framtiden utvisa. Men alla i gruppen har ju samma mål. Att ta en plats i a-lagstruppen, säger Christian Hägg avslutningsvis.

***

Återstår att se om Christian får chansen i morgondagens träningsmatch mot Leksand i Hedemora. Ett riktigt kraftprov för det nya VIK under Fagervall.