Inför Leksand- VIK: Tuffaste testet hittills i Hedemora med Lindvall i kassen

Gustaf Lindvall måste sannolikt leverera bättre siffror i VIK än de 89,7 i räddningsprocent 21-åringen hade i Sundsvall ifjol om han ska räknas som en lyckad ersättare till Daniel Sperrle.

Nye målvakten Gustaf Lindvall kommer troligen få bekänna färg ordentligt under torsdagskvällen i Hedemoras lilla ishall som tar 1000 åskådare. Då väntar nämligen ett mycket formstarkt Leksand.

Tommy Salos kontinuitetsbygge har visat oerhört god form och slagit flera elitserielag på försäsongen. Senast en imponerande 5-2-seger mot Skellefteå.

Det blir alltså enligt VIK.se Lindvall som ska vakta kassen. Almtuna verkar ha hittat sin målman i en småväxt norrlänning i Joel Lassinantti (ve och fasa, blir det ”miGränby” igen och 1-0 till AIS efter straffar i princip varje gång nu igen?). Nu hoppas nog VIK att man hitta något liknande i den inte alltför store Skellefteåsonen som enligt flera inte direkt hade någon supersäsong i Sundsvall ifjol.

Matchen sänds för övrigt hos LGSPORTS.SE och kostar 99 kr. Om någon har erfarenhet av deras sändningar är det bara att kommentera nedan.

Signalerna från VIK är nog trots allt att de två sista viktiga pusselbitarna i en toppcenter och en offensiv back kommer dröja.

Därför blir det viktigt att en tänkt offensiv stöttespelare som Marcus Eriksson kommer in allt mer i det allsvenska tempot. Övriga nyförvärv som Brady Leisenring och Victor Backman har redan producerat några poäng och visat glimtar av vad de kan.

Vilken roll Robert Kimby kommer att få är också ganska svårbedömt i dagsläget. Känns just nu nästan som allt från förste- till fjärdecenter…

Kan ju också vara matnyttigt för Brady att få känna på vad en riktigt stark allsvensk konkurrent står som mental förberedelse på en tuff grundserie som troligtvis är mer krävande än tyska andraligan…

1 svar

  1. NisseB skriver:

    Det där gick ju bra!.