Fin försäsongsskalp för VIK mot Leksand: ”De började bäst men sen tog vi över”

På torsdagskvällen tog VIK en fin 3-1-seger mot Leksand i Hedemora. Ett Leksand som tidigare besegrat flera elitserielag på försäsongen. Victor Backman fortsatte sin målfest och har nu fyra mål på fyra matcher.

Robin Nilsson fick visa sin fina direktskottsförmåga och satte en balja innan Stefan Warg hittade Mikael Zettergren med en utsökt långpass fram till 3-0. Warg verkar ha lite offensiv i sig också… LIF reducerade genom Kevin Kapstad i slutet.

– I första perioden kändes det att de hade spelat mot elitserielag, säger Victor till Centralen. Vi hängde inte med riktigt då. Gustaf var riktigt bra i mål.

– Men som i tidigare matcher så arbetade vi oss in i matchen och tog mer eller mindre över. Målen var snygga allihop, hoppas vi kan bygga här ifrån nu, säger målmaskin Backman efter matchen.

Även Markus Kinsijärvi var nöjd.

– Jag tycker det var en typisk försäsongsmatch där spelet gick fram och tillbaka. Vi gjorde en okej första period men vi följde upp den med två starka perioder, vilket kändes skönt mot ett lag som Leksand, som bara mött elitserielag innan.

Hur kändes det själv på isen?

– Det gick helt okej för mig, hade ett par lägen som jag skulle kunna förvaltat bättre. Men tekningarna och boxplay-spelet gick rätt bra, säger Markus som blir en viktig tekare och center i vinter.

Lovande junioren Kevin Weiskog fick på nytt spela och var inne på samma linje.

– Leksand var bättre i första och skapade mer chanser än oss. Vi var inte med i egen zon och gav dem för mycket yta över hela banan.

– Men sen tog vi över matchen i andra och tredje, så jag tycker att vi vann rättvist!

Din egen insats?

– Det gick helt okej för mig tycker jag. Kom in i matchen mer i andra perioden liksom resten av laget. Jag försökte bara spela enkelt och disciplinerat så kommer chanserna av sig självt, säger Kevin avslutningsvis.

Jonas Emmerdahl ville ge mycket beröm till nye målvakten Gustaf Lindvall efter matchen.

– Vi gjorde en riktigt stark insats! En lite tveksam första period där Leksand var bättre än oss. Men vi spelade upp oss rejält i andra och sedan flöt det bara på, menar Jonas.

Hur kändes det själv på isen?

– Min insats var helt okej. Kunde ha hängt ett par stycken. Men de målen sparar jag tills serien sätter igång. wink

Vi ska inte glömma bort ”Gurra” i kassen, han var helt grym idag! Extra credd till honom, säger Jonas avslutningsvis.

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:73:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/04/markus_kinisjarvi.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

VIK berör verkligen. Många kloka kommentarer på FB, här och under artikeln, 31 st är kanske rekord. Ändå lite impad… https://t.co/xtOu0Fqa7l

SvaraRetweetFavorit
Anton - AvatarAntoendpAnton

@PeGe_gbg @VIKFanCentral Ja precis, lite min poäng. Han hade verkligen bidragit både med poäng och vinnarskalle

SvaraRetweetFavorit
PeGe - AvatarPeGe_gbgPeGe

@Antoendp @VIKFanCentral Känslan blir inte bättre när man ser att Östman producerar i Leksand…hårt slag på många sätt när han lämnade.

SvaraRetweetFavorit
Oskar Laurell - AvatarOskarLaurellOskar Laurell

@LeifTagg @VIKFanCentral Helt klart är att 20 insläppta mål är åtminstone sex, sju mål för mycket. Men jag vet inte… https://t.co/02Etm3xO1N

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto