Intervju Mikael Frycklund: ”Jag vill spela så mycket som möjligt och vara bidragande i varje match”

Centralen bytte några ord med Mikael Frycklund efter det att barmarksträningen drog igång. FOTO: Rune Åhlén (FOTOBLOGG)

Mikael Frycklund utvecklades mycket under säsongen som gick och var i slutet en av lagets bästa spelare. Inför nästa säsong ser det ut som Västeråssonen kan bli en nyckelspelare från dag 1. Frycklund har egentligen alla verktyg för att bli en toppcenter redan i nästa säsongs lagbygge.

Hur var känslan på träningen som började idag måndag? Vad har du gjort sedan säsongen tog slut?

– Vi samlades och körde igång. Skönt!

– Jag har vilat och tränat med jämna mellanrum under ledigheten. Jag hade några skavanker i slutet på säsongen som jag var tvungen och ta i tu med.

Vad har du för personligt mål med säsongen? Det ser ju ut som du absolut kan vara en topp-2-center i VIK, hur tänker du där?

– Nästa säsong ska bli en jättespännande säsong, jag är sjukt sugen! Mitt personliga mål är att spela så mycket som möjligt och vara bidragande varje match. Sen vart jag spelar får vi se sen men jag kommer vara med och tävla om det.

Är det något speciellt du fått i träningsschema vad du kan förbättra? Vad vill du främst förbättra själv?

– Vi kör ihop med alla just nu, senare får vi program när egenträningen gäller. Jag vill förbättra allt, jag tänker jobba med alla bitar.

Så här i efterhand, hur såg du på din egen säsong som gick? Vad betydde Backlund och Berglund för dig?

– Säsongen var väldigt lärorik och jag har fått mycket erfarenhet under hela året både med och utan PB/MB. Det var väldigt roligt att de kom!

Ska du har det ”snygga” numret 91 nästa säsong? Var har du fått inspirationen till det?

– Ja, de blir 91, jag hade det i juniorerna nån säsong och de finns lite olika anledningar men inget speciellt så.

Vad har du hört om nyförvärvet Jeremy Williams? Han har fina meriter…

– Jag har inte hört så mycket faktiskt om honom. Jag har bara sett lite videos på honom. Han verkar väldigt intressant!

Vad har du hört om satsningen i övrigt? Det fattas ju fortfarande målvakter, några spetsforwards och några backar.

– Ska jag vara ärlig så har jag inte hört nånting gällande värvningar och så. Jag försöker bara fokusera på nuet och grabbarna i laget. Spekulationer om andra spelare och så finns de andra som är bättre än mig på (skratt).

Har ni pratat med Pär Hellenberg något än? Hur skulle du vilja beskriva ”Hellas” som coach? Antar att du haft honom tidigare? Hur var avgående andretränaren Jens Hellgren som coach?

– Ja, Hellas var nere idag med Jocke när vi körde igång. Han som coach är väldigt passionerad och jag tycker han förmedlar det han vill få fram på ett bra sätt. Det är också en skön kille på sidan om, menar Micke.

– Jens var en duktig tränare som jag bara kan hälsa lycka till i framtiden, säger sympatiske Mikael Frycklund avslutningsvis.

***

Det känns väldigt bra att VIK har Frycklund, Jonas Emmerdahl och Christoffer Björklund kvar till nästa säsong. En trio som är på kraftig uppgång i sina karriärer och redan nu är redo att på allvar dominera på allsvensk nivå om allt fortsätter på den inslagna vägen.