Tony Romano klar som tänkt offensiv kraft och Söderkvist fick nytt treårskontrakt

Under tisdagen kom två viktiga besked. Relativt okände centern Tony Romano värvades från Vienna Capitals där han gjorde fina 29 poäng på 37 matcher i den ganska starka österrikiska ligan.

I samma lag gjorde Josh Soares 44 poäng på 53 matcher och Dave Lundbohm gick faktiskt poänglös från sina 10 matcher i Vienna. Det säger en del om att EBEL är en bra liga.

Frågan är om detta innebär att Matt Fornataro kom ytterligare en bit ifrån VIK? Enligt Niklas Johansson räknar man Romano som en ledande offensiv kraft och verkar räknas som center i VIK.se:s pressutskick.

Romano har ganska försiktiga 0,37 poäng per match i AHL, men den fina poängutdelningen i Österrike indikerar att New York-sonen likt spelare som Christian Larrivée och Dustin Johner nog trivs bättre på stora rinkar.

Enligt en gammal scouting report på HockeysFuture.com ska Romano vara väldigt snabb:

“Romano är en liten, extremt snabb forward. Han besitter en explosiv acceleration. Hans litenhet och snabbhet gör att han också kan komma igenom trafiken ganska effektivt. Han har enormt bra hockeyinstinkter (spelsinne). Romano är en liten “boll” av energi som inte är rädd för att ge sig in i tuffa situationer.

Han kan vara väldigt kreativ med pucken, men hans tålamod och beslut med pucken, särskilt i passningsspelet, måste förbättras. Han håller sig framme runt på nätet och kan oftast få saker att hända där. Även om försvarsspelet inte är en av Romanos starkaste attribut, så gör han ett bra jobb för att hjälpa till att skydda sin egen zon. Han är också beredd att blockera skott.”

***

Romano känns nog tänkt att spela i förstakedjan, eftersom övriga centerplatser känns klara. Om Romano nu är tänkt som center.

Angåede Söderkvist är det svårt att sia i var han kommer spela mest. Antagligen back eftersom man har flera energiforwards redan.

Tänkbara femmor:

Förstakedjan

Ny 1 – Tony Romano – Jeremy Williams

Andrakedjan

Ny 2 – Frycklund – Ny 3

Tredjefemman

Leisenring – Fredrik Johansson/Kinisjärvi – Bergquist

Fjärdefemman

Mårtensson – Kimby – Jonsson/Weiskog

Backsidan

Björklund – Lindh

Emmerdahl – Warg (?)

Nilsson/Söderkvist – Ny 4

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:120:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:11:"SNAPformatT";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"329167004139409408";s:5:"pDate";s:19:"2013-04-30 11:35:04";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

3 Kommentarer

 1. 021an

  En personlig teori såhär i valborgstider:

  1a kedjan
  Leisenring – Fornataro – Williams

  Brady & Matt var ett giftigt radarpar och ihop med Williams har vi på pappret en riktigt stark förstakedja

  2a kedjan
  F.Johansson – Romano – Frycklund

  “Frymansson” är en kedja jag mycket mer än gärna skulle vilja se. Vi har en speluppläggare i toppklass i Freddan, en tvåvägscenter i Romano och en måltjuv i Frycklund. Det är inte sommargrillar ni känner lukta ute, det är denna kedja.

  3e kedjan
  Bergqvist – Kinisjärvi – Berg

  Kan bli bra, kan bli fiasko. Tror mer på det förstnämda. Bergqvist har dock passerat sitt bäst-före datum såg man i kvalserien. Berg är en spelare som ändå har en vilja att driva framåt men har det svårt att stämma i sista momenten. Kinisjärvi har potential att bli något bra. Tror dessa tre kan komplettera varandra bra.

  4e kedjan
  Mårten – Kimby – Jonsson

  Ren skär energi! Viktor & Marcus blir bättre för varje säsong och kommer fortsätta denna säs. Seriens starkaste energikedja?

  Backar
  Två ska in då jag ser Warg som förlorad.

 2. Mikael Norén

  Ja, Kelson, kloka synpunkter! Lite mer realistiskt då:

  1a: NY1 – NY2/Fornataro – Williams

  2a: F Johansson – Romano – Leisenring

  3e: Bergquist – Frycklund – Weiskog

  4e: Mårten – Kimby/Kinis – Jonsson

  Ser kanske inte så dumt ut – om Freddan kan komma tillbaka ordentligt och Weiskog tar ett väntat kliv framåt. Plus att Bacon håller sig nära sin högstanivå och inte dippar så mycket och är ojämn.

 3. kelson

  Skall vi gissa Mitell på sista backplatsen? Sen tror jag NJ kommer gå igång med ett lite tunnare lag eventuellt för att vänta ut Fornataro och ge Kinis, Weiskog och Johansson chansen. Tror dock att Johansson kommer få börja på en vinge med tanke på att han inte lirat på ett och ett halvt år…

Tweets

Fredrik Angebrand - Avatar_Hawkmoon_Fredrik Angebrand

@VIKFanCentral Ska bli intressant att se om spelskickligheten lyser igenom nu med nya lagbygget. Har saknat förmåga… https://t.co/bm6wIeNUOy

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en “lugn” lirare med stort tålamod – men slår sedan till ko… https://t.co/C4H5dQa2sm

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@Rexxius @VIKFanCentral Tror inte JG hade signat med Vik om han inte vill spela där !

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en "lugn" lirare med stort tålamod - men slår sedan till ko… https://t.co/37lXOW1caF

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto