NHL-scouten om Williams och Örebros nyförvärv: ”DiBenedetto spelade i kedja med Romano och HV71/Växjös Rhakshani”

Under dagen blev det också klart att Örebro elitsatsar med forwarden Justin DiBenedetto också från Österrike.

Tror du DiBenedetto blir bra i Elitserien?

– Definitivt, det är en mycket bra spelare med fantastisk arbetsmoral. Kan även göra mål. Jag gillar honom mycket.

– DiBennedetto kom dock inte överens med förre NHL-coachen Pierre Pagé i Salzburg.

– Skridskoåkningen är också bara genomsnittlig hos DiBenedetto. Faktiskt så spelade Rhett Rakhashani (HV/Växjö), Tony Romano och DiBenedetto i samma kedja i Bridgeport ibland.

***

Centralen fortsatte även med att fråga om VIK:s tänkta storkanon Jeremy Williams:

– Williams var en AHL-stjärna men en fullkomlig besvikelse i Österrike/Schweiz. Williams blixtrade till mycket sällan då han visade sin kompetens. Williams var osynlig större delen av tiden där.

– Williams led också av en eller två hjärnskakningar då och hade kanske inte heller återhämtat sig helt från en axelskada. Willams var tvungen att bära en stödjande sele kring axeln, vilket då kan förklara den svaga produktionen.

– Han kanske inte är så motiverad längre.

***

Gällande fru Williams så det det en kändis i Kanada. Ashley Leggat heter hon. Hoppas även hon kommer trivas i Västerås.

Kanske som väninna till Meg Fornataro?

6 svar

 1. VIKPelle skriver:

  Samtidigt är det ju så att om en spelare har en alltför ”perfekt” CV så brukar många klubbar vara intresserade, och då brukar VIK komma till korta i budgivningen. Frisk är ju ett bra exempel på en plump i protokollet. Efter många bra säsonger så gick det plötsligt trögare den senaste säsongen (åtminstone poängmässigt, spelmässigt har jag ingen aning eftersom jag inte ser på ES-hockey). Och då fick VIK möjlighet att värva honom. Jag tror att det kan bli riktigt bra.

 2. VIKPelle skriver:

  Jag tycker det snarast var bra att han hade skador året i Österrike. Då har man ju fått en förklaring till den dåliga produktionen. Det hade ju varit än mer oroande om han producerat dåligt helt skadefri. Samtidigt är det ju så länge sedan att han borde vara helt återställd. NJ skulle aldrig värva en skadad transatlant när det nu finns så många att välja på.
  Att IKO eventuellt tackat nej är ju nästan ett bra tecken, då dom tydligen, i alla fall enligt vissa supportrar, tackade nej till Little.

 3. VIKing skriver:

  Hans dåliga säsong i Österrike var dock inte föregående säsong utan säsongen innan dess. Williams verkar ha producerat bra i Tyskland förra säsongen. Har säkert återhämtat sig från skadorna.

 4. Funderaren skriver:

  Jag håller med er, det här känns ju inte 100. Bara hoppas att NJ har koll på de här grejerna så det inte blir ett par kallduschar. Men visst känns det oroväckande. Hörde dessutom att Oskarshamn också hade blivit erbjudna honom med tackat nej.

  Micke du gör ett grymt jobb! Strålande bra på att hitta kul info.

 5. GurkOlle skriver:

  Jaha, så pass!

  ”- Williams led också av en eller två hjärnskakningar då och hade kanske inte heller återhämtat sig helt från en axelskada. Willams var tvungen att bära en stödjande sele kring axeln, vilket då kan förklara den svaga produktionen i Österrike”

  – Plötsligt fick jag lite ågren…

 6. Sune skriver:

  Känns ju bra att han är på nedgång. NOT! var det därför bla malmö tackade nej.? hoppas för i helvete att VIK kan få liv i killen!!!