Intervju Nick Angell: ””Holy Shit” vad han är enorm”

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG 

Centralen fick byta några ord med energispridaren Nick Angell:

Nick, vad är dina första intryck av Västerås?

– Det har varit riktigt bra. Samantha och jag har varit upptagna med att flytta in i vår lägenhet och göra dagliga resor till IKEA. Att sätta ihop IKEA-möbler är ett jäkla träningspass när det är 30 grader och varje fläkt i Sverige är slutsåld…

Vad har du och laget fokuserat på tidigt denna träningsvecka?

– Hittills har Martin verkligen fokuserat på några av våra defensiva olika taktiker och passningsspelet.

Någon spelare som överraskat på dig hittills?

– Holy Shit vad Berglund är enorm! Synd att vi inte kan få en VIK-tröja på honom i år, menar Nick.

Hur mycket har ni talat om spelsystem och lagens taktik etc.?

– Brock, Dustin och jag hade ett möte med tränarstaben under vår andra dag i landet så vi började studera systemen direkt. Plus att Martin tidigare skickade oss en ”taktikpärm” under sommarmånaderna för oss att titta över.

Hur tror du att de nya större slutzonerna kommer att påverka taktiken?

– Det kommer att bli intressant och det kommer att förändra dynamiken i power play. Jag tror att lagen kommer att spela högre upp till blå linjen.

Hur skulle du beskriva Simon Fredriksson, som du spelade med i Karlskrona?

– På isen är han så otroligt stark. Han rör sig bra för en stor kille och levererar ett bra förstapass. Med Martin som vår tränare jag ser fram emot att se honom förbättras varje dag. Utanför isen är han den trevligaste killen någonsin. Han låter till och med mig vinna ibland när vi spelar Xbox (skratt), säger Nick avslutningsvis.

***

Vi kan konstatera att onödiga utvisningar storligen kommer skada många lags chanser att vinna med de nya större anfallszonerna. Tur då att VIK har ett ganska disciplinerat lag i år på pappret.

Ifjol hade Caputi och Romano lite för många onödiga med klubban. Fornataro har också tendens att slasha en gång för mycket, men det måste han sluta med i år. Även Williams drog på sig 40 minuter (kommer inte ihåg om han fick någon misconduct).

Att man tappar Mårtensson, Lindh, McArdle och Jonsson kommer ju inte direkt öka antalet box play heller, även om de gjorde ett fantastiskt jobb.

Ta Johan Jonsson exempelvis, han har extremt låga utvisningsminuter genom karriären, likaså Emmerdahl. Om backar kan klara sig på 12-14 utvisningsminuter per säsong borde väl forwards kunna behärska sig att inte ta utvisningar i anfallszon.

Så lagdisciplinen måste vara extremt hög kommande säsong. Inte slasha i anfallszon. Klubban i isen!