Bromé om att stå över Leksand: “Vi har pratat mycket om detta”

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Mathias Bromé och Mathias Linnarud såg mycket bra ut på isen under premiären. Men på sidan av isen måste elitidrottsmän klara tuffa krav på beep-test och så vidare. Just nu får dessa två mycket lovande spelare träna på egen hand för att lyfta fysiken lite och ingen är med mot Leksand borta under fredagskvällen.

Centralen fick byta några ord med den sympatiske Mathias Bromé, som trots den kanske lite tunga tiden just nu gärna ställde upp på några frågor (vilket får ses som ett styrketecken i sig):

Hur har träningen känts nu med Filander?

– Den har varit tufft men mycket bra. Jag har fått en mycket bra känsla.

Vilka besked har du fått som krävs för att du ska få spela? Hur är din känsla kring situationen just nu med extraträningar?

– Vi har pratat mycket om detta och det känns riktigt bra. Jag kör detta för att jag behöver, jag tycker det är kanon.

Om vi tittar tillbaka lite: Du hade en mycket fin rookiesäsong ifjol, vad var det som lossnade?

– Jag fick en kanonstart på säsongen med J-20 och fick mycket speltid och poängen lossnade. Jag spelade med två killar som jag trivdes med. Vi hade en riktigt bra kemi i femman. Det var väl efter 13 matcher i J20 jag fick chansen i A-laget. Det tog ett tag innan man kom in i allt. Men för varje match som gick så släppte det. Tyckte det gick bäst på slutet när poängen kom.

Hur besviken var du i våras du då inte fick spela så mycket i kvalserien? Många tyckte det var fel…

– Självklart var det tråkigt att inte få spela. Men samtidigt fick jag lira slutspel med J-20. Jag tänkte mera på att köra stenhårt med J-20 och visa att jag skulle lira i kvalerien. Tror det tog tre matcher in i kvalserien så fick jag vara med igen mot Örebro borta, det var otroligt roligt att få vara med igen. Kul att folk gillar det jag gör på isen, säger Mathias avslutningsvis.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://25.media.tumblr.com/3f6e0181e00c1f6503c45a56adf28b7e/tumblr_n06dnhk6Si1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. Danne

    Av det jag har sätt så ligger brome efter med puck och klubba pga av extra fysen. Så alla andra i laget ligger några dagar före. Men kan inte förstå tränarna att man kör med bara juniorer i en femma. Vill man få framgång med egna ledet så måste dom få chansen att spela med erfarna spelare och få is tid. Tyvärr så var de likadant förra säsongen , förstår varför unga spelar lämnar föreningen för andra klubbar som ger dom chansen att spela. Fattar inte heller varför vi ska ha så många import spelare som kostar massa pengar för föreningen. När alla inte ens är topp spelare i allsvenskan . Då kan man lika gärna spela med egna spelare från junior leden. Tråkigt att alla tränare är likadan , ge yngre spelare mer istid annars så lär vi förlora spelare från egna leden. Dax att vakna upp nu !!!

  2. Marko

    Av det jag såg på ispremiären så ser Bromé lite feltränad ut. Vore intressant att se vad som hänt rent viktmässigt på han. Eller var det bara jag som tyckte han såg rätt biffig ut på överkroppen? Här MÅSTE klubben ta tag i de! Det funkar inte att vi har lovande spelare som tappar 1-2 år av nyttig kompetenshöjande aktivitet i A-laget. Garanterat inte p.g.a att dom ser till att dom blir feltränade. Då är det något som är fel.. Tjatar om de nu och tänker fortsätta tjata om de! Träning och muskler är bra! MEN: RÄTT SORTS MUSKLER! Vi tappar en massa talang här om det är så att varje talang, varje år tränar ner sig/upp sig med en massa stora bulliga och långsamma muskler.

    Så Micke: vad väger Bromé nu mot förra året? Sjukt nyfiken på hur mycket över 75kg det är i år:)

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @vasterasik: Idag köper vi god mat från Maistro pizzeria! 💛🖤 https://t.co/JwPr7FlkgG

SvaraRetweetFavorit
kent johansson - Avatarkentjohansson5kent johansson

@VIKFanCentral @GurkOlle Fick inte Mora en enda utvisning eller vadå?

SvaraRetweetFavorit
Stefan Holmgren - AvatarStiffen80Stefan Holmgren

@VIKFanCentral @firingclose Vanligtvis brukar första 10-12 min av pausen vara till för spelarna. Tejpa om någon klu… https://t.co/x4mcpiPBZx

SvaraRetweetFavorit
Örnie 🦅 - AvatarOrnie1939Örnie 🦅

@VIKFanCentral Med tanke på Wessners negativa utveckling, hur toppstyrda är domarna egentligen? Jag tycker att han… https://t.co/x67tEW1wke

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto