Intressant målvaktsval inför supermatchen mot Rögle men dags för Bjurö nu

Fransson eller Bjurö? Det är den stora frågan.

Om vi tittar på siffrorna är Bjurö klart bättre i alla kategorier. Om vi tittar på antalet misstag har också Bjurö lägre frekvens av sådana.

Om vi tittar på antalet superräddningar är det ganska jämnt, men även här tycker jag att Bjurö på ganska få matcher överglänst Fransson.

Ett problem med Fransson har varit att hans formkurva inte varit bra sedan starten på kvalserien i våras. Då i kvalet var Fransson inte den räddade ängel som laget behövde. Sedan dess har det ramlat in några billiga puckar för mycket för att man blint ska kunna titta på Fransson imponerande karriär och ta beslut baserat på den.

Det är lite farligt att hoppas att någon lite äldre spelare plötsligt ska lyfta sig och polera bort fläckar. Sällan har spelare närmare 35 år med dalande “formkurvor” lyckats vända dessa. Det handlar också troligen om en smula prestige och nostalgi.

Därför borde Jonatan Bjurö få chansen att stå nu tills han eventuellt gör bort sig ordentligt. Med start ikväll mot Rögle.

***

Det blir intressant att se hur VIK:arna kommer klara av att brottas med 109 kilo André Deveaux ikväll. Tror nog VIK också skulle må bra av någon forward som kan ta sig under skinnet på motståndarnas stjärnor, någon retsticka med tyngd bakom orden.

Det skulle ge motståndarnas stjärnor ytterligare något att tänka. Malmö, Rögle, Karlskrona och Karlskoga har sådana spelare.

***

Vi seger i afton ser tabelläget ljust ut. Vid förlust måste nog VIK vinna nästan i princip resten för att ha en chans på topp-2. Det är tight nu i racet med de så formstarka andra topplagen.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@MartinF021 Måste sova på saken gällande kedjorna. Mycket nytt att ta in 😊🙃

SvaraRetweetFavorit
Martin Fredriksson - AvatarMartinF021Martin Fredriksson

@VIKFanCentral Tycker man ska återgå till From Karlsson Bergman, den kedjan var riktigt bra. Bra att ha en riktigt… https://t.co/3T1Adv1WUT

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Seger i genrepet mot Södertälje inför premiären mot Tingsryd med en del positiva indikationer och stekhet Lunsjö -… https://t.co/5Fb2DDuYdc

SvaraRetweetFavorit
Erik Göthberg - AvatarErikGthbergErik Göthberg

@VIKFanCentral Lunsjö bästa vikaren hittills sedan tycker jag att Östman gör mycket bra.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto