Intressant målvaktsval inför supermatchen mot Rögle men dags för Bjurö nu

Fransson eller Bjurö? Det är den stora frågan.

Om vi tittar på siffrorna är Bjurö klart bättre i alla kategorier. Om vi tittar på antalet misstag har också Bjurö lägre frekvens av sådana.

Om vi tittar på antalet superräddningar är det ganska jämnt, men även här tycker jag att Bjurö på ganska få matcher överglänst Fransson.

Ett problem med Fransson har varit att hans formkurva inte varit bra sedan starten på kvalserien i våras. Då i kvalet var Fransson inte den räddade ängel som laget behövde. Sedan dess har det ramlat in några billiga puckar för mycket för att man blint ska kunna titta på Fransson imponerande karriär och ta beslut baserat på den.

Det är lite farligt att hoppas att någon lite äldre spelare plötsligt ska lyfta sig och polera bort fläckar. Sällan har spelare närmare 35 år med dalande ”formkurvor” lyckats vända dessa. Det handlar också troligen om en smula prestige och nostalgi.

Därför borde Jonatan Bjurö få chansen att stå nu tills han eventuellt gör bort sig ordentligt. Med start ikväll mot Rögle.

***

Det blir intressant att se hur VIK:arna kommer klara av att brottas med 109 kilo André Deveaux ikväll. Tror nog VIK också skulle må bra av någon forward som kan ta sig under skinnet på motståndarnas stjärnor, någon retsticka med tyngd bakom orden.

Det skulle ge motståndarnas stjärnor ytterligare något att tänka. Malmö, Rögle, Karlskrona och Karlskoga har sådana spelare.

***

Vi seger i afton ser tabelläget ljust ut. Vid förlust måste nog VIK vinna nästan i princip resten för att ha en chans på topp-2. Det är tight nu i racet med de så formstarka andra topplagen.