Spelmässigt styrkebesked då Västerås tvingades Rögles Lars Volden till 40 räddningar

Mr. Leverans fixade det avgörande straffmålet. 20 mål nu för Johner som är för ensam skarpskytt i VIK just nu. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

VIK hade spelet och chanserna mot Rögle. Men som vanligt var pågarna hårdnackade och stal en poäng i ABB Arena tack vare att Lars Volden tog över 40 skott. VIK vann först efter straffar med 2-1.

Rögle gjorde en ganska svag match och imponerade inte. VIK vann skotten med 42-19 och puckinnehavet med 60-40, vilket var talande hur det såg ut.

VIK skapade många heta lägen som bommades och en viss #18 saknades verkligen. Rögle skapade en del ströchanser. RBK lyfte dock spelet med några bra byten i början på andra innan VIK tog över igen.

Hoppas Angell skjutit in sig nu efter säsongens träff. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

I power play sedan fick Nick Angell årets träff ala Williams fram till 1-0, rättvist. VIK fortsatte att lira bra men skjuta dåligt. RBK var dock bättre i andra perioden.

Och när man inte gör mål själv trots övertag är det nästan en naturlag att motståndarna gör det som vid Jakob Liljas eleganta styrning till 1-1. RBK fick power play därefter.

VIK fortsatte visa energi och var nära i slutet. Johner, Gråhns och Fransson hjältar på straffarna.

Sammanfattning

Ett spelmässigt styrkebesked mot en storsatsande toppkonkurrent. Det var faktiskt precis vad vi behövde. Om vi tittar till helheten tror jag detta spel kryddat med lite spetskytte (Williams + någon het ny sniper, plus att Urbas blir lite spetsigare, se nedan) har alla möjligheter att ta VIK till SHL, om vi nu ska dra lite stora växlar här för en gångs skull.

Kedjan med Johansson, Urbas och Steen är inte annat än fantastisk. Det man skulle önska var lite vassare skytte av Urbas bara, nu bränner den magnifike slovenen lite, lite för mycket fina chanser.

Om vi krasst ska titta på siffror ligger VIK:s två toppskyttar Williams och Johner på en skottprocent runt 17-30 %, idag ligger Urbas på 12 %. På något sätt känns Urbas nästan överambitiös på isen så han kanske är lite, lite trött när han ska avsluta?

I tredje perioden spelare Urbas 8 av 20 minuter, det är otroligt mycket för en forward. Totalt blev det 22 minuter och det kommer troligen att slita ut Urbas i längden om det fortsätter.

Fransson var stabil och tät längs isen. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Annars är VIK ett väloljat lagmaskineri där en sådan som Stefan Gråhns glänste i afton som fjärdecenter. Bra totalspel och snyggt straffmål. Gråhns är en av seriens bästa fjärdecentrar, det är viktigt för bredden.

Problemet är bara att Gråhns fjärdelinayttrar Berg & Bromé har måltorkor av bibliska proportioner. Det är ju egentligen otroligt att två så hårt arbetande lirare med viss offensiv ändå har så förtvivlat svårt att få in pucken. Det måste väl lossna lite snart, de ÄR ju bättre offensivt än “Messy” Jonsson & Mårtensson!

Linus Svedlund är en viktig breddspelare med sin fart och energi. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Svedlund gjorde en fin insats och är numera invuxen i den allsvenska kostymen. Montpetit var tillbaka och skapade lägen men kylan avsluten vägrar infinna sig.

Men summa summarum måste detta högklassiga VIK spetsas framåt för Filander ska få sin plats i den gulsvarta hjältedalen. Skulle VIK få in några målfarliga forwards skulle dessutom Söderkvist kunna bli back och avlasta Angell & Jacobsson som de absolut enda två backarna idag med riktig offensiv kraft i sig.

Win-Win.

Västerås tre stjärnor:

1. Fredrik Johansson – Hans driv med puck skapade många målchanser åt kamraterna.

2. Stefan Gråhns – Slet smart på isen och krönte kvällen med en läcker straff.

3. Per Helmersson- Kaptenen är i sitt livs form och när han var inne var Rögles puckinnehav i anfallszon snart ute.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://36.media.tumblr.com/26906c097233a3aabaa6c95c744a67ab/tumblr_ni4uwvF6Ap1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. herr T

    1mål på alla dessa skott. Nä kikarsikten behöver inhandlas till laget. Men det var en riktigt skön seger. Sen vilket skott Angell har. Han bör skjuta ofta

  2. Viktor

    Bra skrivet och analyserat. Oroväckande att senaste 8 matcherna endast givit i snitt 1,88 poäng, det kommer inte att räcka för att nå topp 2, inte att räcka för att nå SHL. Bättre prickskytte måste till.

Tweets

Martin - Avatarmartin_park021Martin

VIK som högst 4:a i upptaktsträffen, passar oss perfekt!! @vasterasik @VIKFanCentral @henke778

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@VIKFanCentral Oerhört glädjande. Kanske bli slutspel för J20 sen, de har man ju inte direkt vart bortskämd med senaste åren

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/VLIOOEtvJl

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto