Scout om Björklövens nye Jack Combs: ”Målskytt med snabba händer men svårt att förutse hur det kommer gå i Allsvenskan”

Björklöven har lastat upp med intressante liraren Jack Combs som varit en storskytt i ECHL och bitvis faktiskt i AHL också. Centralen som länge flaggat för att Combs funnits tillgänglig fick tag i en NHL-scout som ger följande omdöme:

– Jag såg Combs senast i slutet av 13/14-säsongen för San Antonio i AHL. Combs hade då bra flyt vilket gav honom ett tvåvägskontrakt med Florida i NHL. Var aldrig NHL-material dock.

– Målskytt, verkligen snabb reaktionstid runt nätet, skjuter snabbt och bra direktskott. Mer en skytt än en passare, men har tillräckligt bra händer för att göra båda.

– Skridskoåkningen är ok, inte en speedster, men kan spurta bra och energiskt. Defensivt svag och tenderar att glida ibland. Dominerar i lägre ligor, men har även haft delvis framgång på AHL-nivå, ofta som en combo med Chad Costello.

– Kan göra mål i Allsvenskan, men kan också vara en flopp. Tufft att förutse. Har varit på marknaden ett bra tag, säger denne scout.

***

Återstår att se hur Combs kan lyckas i Allsvenskan. Kanske borde även Löven landat Chad Costello?

***

Intressanta tider nu gällande silly. Vad blir NJ:s nästa drag med en potentiell målskytt mindre på marknaden?

4 svar

 1. Olle skriver:

  Mittåt: 16 forwards

 2. Olle skriver:

  Dagen innan slogs det upp stort i lokalpressen att lövens ”guldgaller” hade fått kontrakt (junior) med redan nu lite istid skulle få rejält med istid ( bland 23 forwards i äldsta truppen) för att kunna få ett kontrakt till nästa säsong och så denna värvning på det. Hur få ihop det ?

 3. Vimmerbyarn skriver:

  Den spelaren känns inte som någon förlust. .Kanske man får käka upp det, men på förhand känns det inte som rätt spelare för VIK.

  Intressant ämne som togs upp ang valet Fransson/Bjurö. Risken med Bjurö är hans bristande rutin i jämförelse med Fransson. Satsar man på Bjurö framöver och Bjurö eventuellt inte håller måttet, varpå en rostig Fransson kommer in. …Nej, jag tror inte på det. Jag röstar för att satsa på Fransson och se om han höjer sig ytterligare nu när matcherna blir viktigare och viktigare. Sjabblar Fransson igen, får VIK chansa på Bjurö. Däremot tror jgg det är rätt läge att lufta Bjurö imorgon mot Vita hästen.

 4. HR skriver:

  Hyfsad produktion i AHL, kan inte räknas som ”lägre liga”. Risken för flopp ligger snarast i att Löven sällan får spela i anfallszon och i egen zon är han ingen tillgång. Behöver lekkamrater.