Intressant vecka väntar Kinisjärvi & Co: ”Jag har gått framåt fysiskt”

Som tidigare meddelats börjar VIK den gemensamma träningen på måndag. Centralen kontaktade centern Markus Kinisjärvi.

– Det känns kul och spännande att dra igång igen, säger Markus som gjorde fina 22 poäng på 50 matcher som rookie ifjol.

– Jag har kört stenhårt i sommar och känner att jag gått framåt i fysiken på alla delar. Så det känns bra.

Kommer de utländska spelarna vara med på måndag?

– Det vet jag faktiskt inte, men de nya utländska spelarna brukar vara med efter egenträningen, säger Markus.

Gör ni något speciellt för de ska känna sig hemma i det nya landet?

– Ja, vi brukar visa dem lite matställen i stan och så. Sen vet jag inte om Niklas (Johansson) eller Anders (Eklund) visar dem stan mer exakt. Men det skulle jag tro att de gör, säger Markus avslutningsvis.

***

I dagsläget är det just bara Kinisjärvi och Robert Kimby som är givna på centerplats. Båda gjorde lite över 20 poäng förra året, men det skulle inte vara alltför otroligt om de kan dubbla den produktionen i rätt omgivning kommande säsong.

Troligtvis kommer en rejäl ökning av produktionen från dessa begåvade herrar också vara nödvändig om VIK ska nå framgång. Sannolikt kommer Kinisjärvi & Kimby vara topp-3-centrar. Frågan är vem som är tänkt som fjärdecenter?

Kinisjärvi har spelsinne och teknik för att bli en mycket god poängplockare på allsvensk nivå. 20-åringen fick dock inte direkt massor av istid av Mats Waltin och Jens Hellgren förra säsongen. I förkvalet fick Markus inte ens byta om i två matcher. Det var det nog bara Waltin/Hellgren som förstod.

Jens Hellgren som ska haft huvudansvaret för forwards stod för en del ganska gåtfull matchning av anfallet förra året. Förutom att man fick ihop ”LÖK-kedjan” var det inte mycket som stämde förrän Ljungh- Zettergren- Berg glänste i förkvalet. Men då hade ”LÖK-kedjan” tyvärr redan fettat in rören för säsongen…

Vi får hoppas att firma Fagervall/Hellgren kan få ut mer av vissa spelare än firma Waltin/Hellgren.

***

Ytterligare en tänkbar toppcenter på allsvensk hittade en ny europeisk klubb under veckan. Rob Hennigar, som gjorde fina 59 poäng på bara 35 matcher i Italien, skrev på för en tysk klubb.

Men VIK siktar kanske högre än så med sin kommande centervärvning. Möjligtvis händer något nästa vecka då Niklas Johansson är tillbaka från semester…