Intressanta uppgifter som tyder på hur högt Salzburg värderade Rauchenwald lönemässigt & här kan du se nyförvärvet redan i helgen

Alexander Rauchenwald - högt värderad tidigare i Salzburg. (Skärmdump)

 

En intressant sak gällande nye centern Alexander Rauchenwald är lönen östterrikaren hade i Salzburg. Jag frågade en på insidan och sa typ, ”ja, han hade väl runt 75 000 Euro netto där per säsong?”

Fick svaret: ”Om han hade haft 75K per säsong i Salzburg skulle han ha lämnat mycket tidigare. De tjänar riktigt bra pengar där. Skulle säga att han hade cirka 100K Euro netto, troligen mer, som österrikare i hemmaligan.” 

Säger något om hur högt Rauchenwald värderades där. Alltså runt en miljon kronor netto rakt ner i fickan per säsong, om denna mycket insatta källa har rätt…

***

Här finns en slovensk gratislänk till helgens matcher att se Rauchenwald för sitt Österrike i en internationell turnering med start på lördag. Antar att många VIK-fans kommer vilja få en första tidig koll:

15.05.2021, 16:30: Slovenien – Österrike
17.05.2021, 13:00: Österrike – Polen
18.05.2021, 13:00: Österrike – Ukraina
20.05.2021, 16:30  Österrike – Rumänien
21.05.2021, 13:00  Frankrike – Österrike

***

Grattis Timrå till SHL-platsen! Nu lär spelarmarknaden få riktigt skjuts då alla vet när, var och hur kommande säsong kommer se ut lagmässigt. Mer om VIK:s backjakt i nästa artikel…

5 svar

 1. Mathias skriver:

  Så han har runt 70 – 75k i månaden brutto då i VIK med andra ord om jag räknar på ett 9 månaders kontrakt och att han ”nästan” halverade sin lön här. Jag har lagt på 25% på hans nettolön i Österrike i mina uträkningar, tänker jag rätt då?

  • Mikael Norén skriver:

   Ursäkta sent svar Mathias! Det här att räkna per månad är alltid svårt. Jag vet att importer ofta säger typ att ”jag ska ha 50 000 Euro netto för hela säsongen”, sedan är det klubbens uppgift att räkna ut vad det kostar för dem, det bryr sig inte importen om.

   Men 50K Euro netto är ju cirka 506 000 SEK netto, sedan är frågan vad man ska gångra för att få totalkostnaden. Men det blir väl typ en miljon, sedan har de ju sign on och sign off som gör det svårt att gissa.

   • Mathias skriver:

    Tack för svar

    Ja det är sant, jag tycker det här är rätt intressant. Frågan är hur han lönemässigt står sig gentemot andra toppspelare? Man får ju bilden av att det här är mer av en -riktigt- bra ”bredd” spelare mer än något annat, är det verkligen värt så mycket pengar? Slår man ut det enligt min beräkning (som kan vara helt åt hel.. fel naturligtvis) men som ändå är ganska snäll med skatt-påslaget på hans lön i Österrike så landar han ju inte så himla långt bort från vad Williams kostade lönemässigt?

    Men Williams kanske hade 12 månaders kontrakt? Slår man ut min beräkning delat på 12 så blir det ju inte mer än strax över 50.000, vilket i isåfall blir ca hälften av vad Williams tjänade.

    • Mikael Norén skriver:

     Det återstår helt enkelt att se om Rauchenwald blir en succé eller ej. Men sett till att det kanske hade blivit en renodlad 4e-center från Ettan och Karlsson/Skedung som en uttalad 2e är detta såklart en bättre lösning.

     Enda sättet jag tror man kan försöka jämföra löner är vad de har netto/brutto för hela säsongen, och vad jag hört hade nog Williams dubbelt i VIK mot vad Rauchenwald får nu.

     Att det blev just Rauchenwald är, tror jag, för att han är bra i egen zon och kan förhoppningsvis även göra 30-40 poäng. Och just det tvåvägsspelet är inte så lätt att finna. Och för just VIK är det extra viktigt då yttrar som Lavoie och Svensson inte är så super utan puck. Nu kan de förhoppningsvis fokusera mer framåt.

     • Mathias skriver:

      Ja men så är det absolut. Spets behöver inte heller nödvändigtvis betyda att en spelare måste göra si och så mycket poäng.