Isbitar inför Match 2: VIK bör hitta på nya saker (”förbättras eller dö”) mot mästerliga Björklöven för att serien inte ska bli kort – har Lehterä kraft att åter lyfta VIK till ny nivå?

Kan Lehterä på något sätt snabbt livrädda VIK:s döende PP? FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

På söndagseftermiddagen väntar Match 2 i kvartsfinalen borta mot Björklöven. Efter en mycket klar 4-1-seger i Match 1 är mer av detsamma en väg till en ny förlust för VIK.

Således måste Lehterä & Co. skaka om i taktik, spelaruttagningar, PP och göra något så att de dumma utvisningarna upphör. För det är ju bara den gud-allsmäktige Daniel Rahimi som kanske lite har en egen regelbok. Övriga dödliga i både Löven och VIK måste tänka på disciplinen.

***

För att citera Lehterä själv: ”Om man inte utvecklas dör man”. Precis så är det för VIK och Lehterä själv nu i denna kvartsfinal. Dessutom måste denna utveckling nu ske oerhört snabbt.

Coacherna har hårdnackat uppenbarligen kört sitt eget race med sina egna laguttagningar. Laguttagningar som många som varit med länge inte tror på, som Gunnarsson, Jansson (i viss mån) och Svensson i PP.

Och att spela Gunnarsson för mycket är lite knepigt då den backen inte kan markera framför egen kasse, trots en del fina styrkor i övrigt. Det vet alla som sett VIK över tid.

***

Sen måste jag säga att det var lite synd att Lehterä spräckte på kedjan med Robertsson, Dower och Lunsjö. Detta då den sistnämnde, no. 56, gått från lysande stjärna i den omgivningen till anonymitet nu. VIK behöver all eldkraft man kan få.

Men som sagt kanske bäst att Lunsjö och Zetterberg får vila i Match 2 för att skicka ett budskap om att tar man onödiga utvisningar som dessa gjorde i Match 1 så spelar man inte. Bägge var dessutom bleka spelmässigt i Match 1.

***

Hoppas Lehterä snabbt kan utveckla sin bedömning och även spela mer Hadobás istället för Gunnarsson och Lindelöf i 5v5, och sätta ihop den bästa PP-enhet VIK haft denna säsong enligt Mr. C. Albano är lagets mest begåvade back och bör snarast in i PP igen i bloggens lilla värld.

Och på något sätt behöver man använda vindsnabbe defensivspecialisten Blake Speers att bättre stänga ner några av Lövens hypersnabba spelare som Fortier. VIK behöver få stopp mer på Löven i mittzon – på något sätt som säkert Lehterä kan lösa.

***

Lehterä är en högst intelligent karl och låt oss hoppas all IQ kan få till en stor scenförändring i Match 2. Annars blir det snart golf- och travsemester för VIK, eller ”död” som vissa skulle se på det…

5 svar

 1. Musse skriver:

  Är bara glad att få se kvartsfinalspel istället för negativt kvalspel som den här säsongen varit. Löven har förstärkt en redan stark trupp med seriens bästa poängspelare så klart de är skyhöga favoriter. Men vi kan spela utan press och hoppas vi kan jävlas lite för dem…🤭

 2. Jörgen Sällergård skriver:

  Västerås är för dåliga för att ens ha en chans mot Löven, de ser alla

  • Peter T skriver:

   Du menar att vi inte ens ska spela om det!?

   Troll

  • Pelle skriver:

   Jösses vilken pessimist.
   Tydligen var det många som inte trodde VSK skulle ha en chans mot Villa heller. Men till dom hörde inte jag. Synd bara att jag inte är speciellt intresserad av bandy.