Ispremiären närmar sig och experten om Moras nye Kevin Mitchell

Verkligheten börjar närma sig för många. Semesterperioden lider mot sitt slut. En “tröst” är att då rullar hockeyn igång!

VIK:s nya transatlanter är på ingång och det blir spännande. Det finns annars hur mycket rutin som helst i laget. En av de mest rutinerade är Thomas Mitell som nyligen intervjuades av HockeyAllsvenskan.se. Mitell sa en del intressanta saker om nycklar till framgång:

– Du behöver ett bra material i grunden att jobba med. Alla måste komma till träningen och känna sig okej med sin roll och hur vi spelar, säger Mitell. Energinivån går upp och ner under en säsong men man måste ha en trygghet i sin roll och lagets spelsätt, för annars går det inte.

– Det är omöjligt att lyckas om man inte får med alla på tåget. Jag menar inte att alla måste vara jättenöjda 365 dagar om året, men man måste ändå känna sig trygg i allt efter en förlust, det går inte ha tio man som bara hänger med huvudet, menade Mitell.

Och det är just detta som är omöjligt att se på EliteProspects.com; karaktären på spelarna och hur de agerar i vissa situationer. Till exempel när det går emot.

Därmed kan lagkemin i bästa leda till något som Aristoteles utryckte: “The whole is greater than the sum of its parts”. Det betyder att när du lägger ihop alla de delar som gör en sak, är de större och bättre än delarna verkar initialt var för sig. Något som lagarbete syftar till att uppnå och är det svåra som vissa lag har “i väggarna”. Som Rögle på allsvensk nivå.

***

Vi får i alla fall en första glimt av de nya spelarna på söndag med start kl. 17.00. Enligt VIK.se ska Stefan Warg, Patrik Berglund och Mikael Backlund förstärka nyförvärvslaget.

***

Allsvenskan är fylld av nya intressanta importer. En av dessa är Kevin Mitchell i Mora, som gjort en väldig massa poäng i olika ligor. Mora hoppas att han kan bli en “pappaback” som när Greger Artursson dominerade i det röda laget för några år sedan.

Undertecknad har alltså sprungit på intressanta experter som kan berätta mer om några av dessa nya allsvenskar.

– Kevin Mitchell är en satt kille (“chunky guy”). Skridskoåkning och fötter är genomsnittliga i bästa fall. Mitchell har ett hårt direktskott och gillar att styra och ställa i power play.

– Han tar massor av utvisningar, vill vara tuff men agerar ofta överilat. Man kan ifrågasätta hur väl han kommer passa för Allsvenskan på grund av hans skridskoåkning, säger denna NHL-scout som Centralen pratat med.

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:120:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:11:"SNAPformatT";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"361807955395493891";s:5:"pDate";s:19:"2013-07-29 13:18:33";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. Gurk-Hawkmoon

    Har han spelsinne liknande Mitell så kan han säkerligen kompensera en taskig skridskoåkning, men brister han på det och hamnar fel i positioneringen så kan ju hans offensiva spel snabbt straffa sig med lite otur. Han verkar ju ha helt ok plusminusstatistik dock vilket tyder på att han klarar av defensiven helt ok överlag. Jag tycker spontant att han känns mycket spännande faktiskt…

  2. GLG

    Mitchell verkar bra på att byta klubb…
    17 klubbar hittills om jag räknat rätt

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@MartinF021 Måste sova på saken gällande kedjorna. Mycket nytt att ta in 😊🙃

SvaraRetweetFavorit
Martin Fredriksson - AvatarMartinF021Martin Fredriksson

@VIKFanCentral Tycker man ska återgå till From Karlsson Bergman, den kedjan var riktigt bra. Bra att ha en riktigt… https://t.co/3T1Adv1WUT

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Seger i genrepet mot Södertälje inför premiären mot Tingsryd med en del positiva indikationer och stekhet Lunsjö -… https://t.co/5Fb2DDuYdc

SvaraRetweetFavorit
Erik Göthberg - AvatarErikGthbergErik Göthberg

@VIKFanCentral Lunsjö bästa vikaren hittills sedan tycker jag att Östman gör mycket bra.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto