Lite om Asplövens tänkta toppvärvning Kaspitz & En elitseriedröm

Allsvenskan är fylld av nya intressanta importer och det är svårt att tippa vilka som kommer bli stjärnor. En av dessa är Roland Kaspitz i Asplöven, som öst in assist i Österrike.

Undertecknad har alltså sprungit på intressanta experter som kan berätta mer om några av dessa nya allsvenskar.

– Roland Kaspitz är en playmaker ur den gamla skolan och han gillar att hålla i pucken i evigheter. Kaspitz gillar att hålla pucken till den mildra grad att han gärna åker in med pucken ur anfallszon och ibland ut med den igen.

– Han är en passningsspelare, inte en målskytt. Han gillar att ”sakta ner” spelet. Han har inte gjort sig känd som en hård arbetare på barmarksträning med mera. Tror faktiskt inte att han kommer att bli kvar en särskilt lång tid, säger den något kritiske experten.

***

Låt oss för en gångs skull vara lite visionära och drömska. Låt oss anta att VIK tar klivet upp våren 2014 efter att Fransson räddat 93 % av puckarna, Williams gjort 30 mål, Romano gjort 50 poäng, Iuorio 20 mål och Mitell och Frisk 25 poäng vardera. Helmersson & Lindh båda +20. Med mera.

Vad skulle då hända till säsongen 2014-15? Min välgrundade känsla är att Dennis Rasmussen skulle återkomma och ta med sig Niclas Lundgren. Kanske rent utav återförena LÖK-kedjan om Little och Karlsson inte tar sig till NHL.

Plocka hem Daniel Grillfors. Kanske hosta upp stort och ta tillbaka Arlbrandt & Olausson.

Ersberg skulle kunna återkomma. Elias Fälth skulle kunna komma tillbaka och visa VIK-fansen sitt rätta jag. Med mera. NJ skulle kunna plocka in transatlanter med hundratals NHL-matcher.

Slippa att Luleå plockar alla gulsvarta godbitar. Istället skulle VIK kunna ge igen och värva något bra från Luleå. Fin känsla det vore.

Utsålt på 80 % -100 % av matcherna i ABB Arena?

Givetvis är inte allt rimligt av det som nämndes ovan. Men samtidigt är det inte helt osannolikt om VIK vore ett elitserielag.

Självklart ska vi drömma om Elitserien och allt positivt det skulle medföra. Och omöjligt att ta sig dit är det inte. Titta på Rögle, Mora och Växjö som alla med relativt små medel lyckats komma topp-2 i en kvalserie…

4 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Tack VIKpelle, jag hade inte koll på kontrakten när jag drömde 🙂

 2. Speedy skriver:

  Mycket angenäma drömmar, tack för dem – blev på riktigt bra humör 🙂

 3. VIKPelle skriver:

  Arla har kontrakt två år till, dvs till 2015. Olausson ett år.

 4. VIKPelle skriver:

  Både Rasmussen och Grillen har kontrakt till 2015, men sånt kanske du bortsåg från i drömmarna. Det blir dyrt att lösa kontrakt från konkurrenter. Övriga spelare orkade jag inte kolla, men Little har nyss skrivit kontrakt med ett AHL-lag, med chans till NHL. Hur långt vet jag inte. Lundgrens går ut 2014. Fälths går också ut, men han vill nog inte tillbaka.