Jesper Janssons tankar: Möte mot nykomling nummer två

Då var det dags för den trettonde omgången av Hockeyallsvenskan. Till denna omgång gästas VIK av nykomlingen Karlskrona som hittills haft en tung säsong. Karlskrona fick senast en smäll på fingrarna av Djurgårdsgänget då de förlorade med f4-1 senast. Precis samma siffror som VIK förlorade med mot Örebro.

Läget i Karlskrona lär vara dystert just nu, man har endast tre segrar på de hittills tolv spelade omgångarna och ligger parkerat på den absolut sista serieplaceringen. Inför säsongen valde man att till stor del satsa på de killar som var med och tog upp laget föregående säsong. De har varit hyfsat sparsamma med nyförvärv. Det kan ha varit ekonomiska skäl till detta. Karlskrona har nyligen valt att gå skilda vägar med sin tränarduo bestående av Tomas Kempe och Oskar Andersson. Istället välde man att sätta ner sin team manager i båset för att föra laget mot framgång. Vilket är lättare sagt än gjort.

Nu är det alltså spel på hemmaplan som gäller för de gulsvarta. Nu finns det inte en chans att spelarna fortfarande är kvar i bussen till matchstart. Sist mot Örebro såg det ju precis ut som spelarna aldrig lämnat bussen, då man var allmänt lama i den första perioden. Karlskrona må inte ha vunnit speciellt många matcher men resultatmässigt har man hotat topplag som BIK Karskoga samt Örebro. Det gäller för VIK att kämpa stenhårt matchen igenom, precis som man behöva göra alla andra matcher.

Under fredagen var det två tunga besked som meddelades. Det första kom ifrån VLT som rapporterade om Per Helmerssons skada. Kaptenens har lämnat ett tomt hål efter sig i försvaret och det hålet ser inte ut att fyllas än på ett tag. VLT skrev att kaptenen fortfarande känner smärtor när han rör armen i vissa lägen och lär inte vara tillbaka på is än på ett tag.

Det andra dystra beskedet är som tidigare nämnts på Centralen att Johan Larsson lämnar efter att Färjestad har brutit med backen. Ett verkligen tungt avbräck då man nu blir av med en av lagets bättre backar. Nu känns det väldigt långt borta att få spela med en full backsättning så det får bli fortsatt spel med NHL-varianten, sex backar. Anfallsspelet får se till att ösa in mål och vara med hemåt då kan det möjligtvis gå vägen tills man fått in förstärkning.

Det kan hända att detta inte är den mest attraktiva matchen men ta med dig vänner och familj och ta chansen att se VIK spela hem tre friska pinnar med sina två NHL-spelare. Man vet aldrig när de spelar sin sista match.

***

Sedan fick Centralen ett svar från Fagervall om varför man splittrade på förstakedjan och satte in Jonte Berg istället:

– Ändringen gjorde vi inför sista mot Asplöven, där vi fick riktigt mycket energi. Därför levde de kvar, säger Fagervall till Centralen.

snap_isAutoPosted:
1
snapFB:
s:73:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";}}";
snapLI:
s:41:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:0:"";}}";
snapTW:
s:162:"a:2:{i:0;a:2:{s:13:"SNAPincludeTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";}s:0:"";a:1:{s:8:"isPosted";s:1:"1";}}";
snapEdIT:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈 - AvatarWaspfactory42Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈

@VIKFanCentral @MartinF021 Jag säger att han är vår jag. Norin ska ingenstans, definitivt inte till en konkurrent i HA 😉

SvaraRetweetFavorit
Daniel Enestubbe - AvatarenestubbeDaniel Enestubbe

@hockeysnubben95 @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral Ja. 12-månaders är väl i det närmaste obefintligt i de flesta HA-klubbar.

SvaraRetweetFavorit
Filip Sjöström - Avatarhockeysnubben95Filip Sjöström

@enestubbe @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral För att klubben ska behöva ha 12 månaders avtal eller?

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto