Jimmie Jansson om nya kontraktet, bud från andra lag & den hårda konkurrensen från Timrå & Björklöven m.fl: ”Fanns andra bud & vi måste vässa armbågarna då de inte är världsmästare”

Jimmie Jansson. ARKIVFOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Viktigt värre och oerhört glädjande då backskyttekungen från Allsvenskan 2019-20 Jimmie Jansson förlängde sitt kontrakt tillsammans med grovarbetaren Jesper Johansson under fredagen.

– Känns så jäkla roligt, utbrister Jimmie till bloggen. Det är ingen hemlighet hur mycket jag trivs i staden och klubben. Jag vill fortsätta vara en del av resan.

Enligt rykten från bra källor hade du mer pengar att hämta på andra ställen i allsvenska topplag?

– Ja, jag ska ärligt säga att det fanns andra bud och intressen men det är egentligen helt oväsentligt. Mer än så kommenterar jag inte det heller. För det viktiga är att jag spelar för Gulsvart och det är jag extremt glad och stolt över!

Vad är ditt personliga mål kommande säsong?

– Det är att fortsätta offensivt som förra säsongen såklart. Sen att få ihop hela paketet ännu mer. Jag känner mig trygg även i det defensiva spelet, men bara för att det flyter på offensivt så vill jag inte glömma bort det fysiska spelet.

Vad blir nycklar som lag tror för att ni ska ta kliv och rent utav kunna slå storsatsande lag som Björklöven och Timrå med flera?

– Det är väl till en början att verkligen hitta en trygg grund i vårat spel. Den är viktig för oss att alltid kunna falla på.

– Sen är ju inte de några världsmästare på något sätt. Bara sticka ut armbågarna och tro på det vi gör, säger den så populäre Västeråssonen avslutningsvis.

***

Det är smått unikt att VIK får en behålla en allsvensk skyttekung. Jansson vann alltså backarnas målliga ifjol med hela 14 mål på 48 matcher. 25-åringen har alla chanser att bli en riktig VIK-ikon då skickligheten även backas upp med en härlig karaktär och pondus.

Detta visar också att andra hyllade sportchefer i allsvenska topplag faktiskt inte alltid får det de pekar på trots större budgetar. Jansson visar att det även idag finns spelare som har stora klubbhjärtan.

Detta är stort och VIK är på väg att bygga upp en riktigt intressant kärna av återkommande spelare, där även Jesper Johansson är en viktig pusselbit. Kan denna kärna bibehållas och kryddas med årliga spjutspetsar kan det bli SHL om allt råkar stämma en säsong inom en icke avlägsen framtid.

4 svar

 1. Pelle skriver:

  Gick det inte att signa jimmie på 2 år kontrakt👍

  • Jay skriver:

   SHL-spel väntar nog Jimmie nästa år ifall om han fortsätter att utvecklas. Kliver VIK inte upp till SHL i år så går nog Jimmie till ett lag i SHL nästa säsong.

 2. anders skriver:

  fan va bra tänk nu om alla dom andra kan anamma Jimmies skott träning hur bra kan vi tänkas bli då

 3. VIKarn skriver:

  Fan va kul med lite goda nyheter, i dessa koronatider.