Vad betyder det att Niklas Johansson småhyllar VIK & Karlskronakännare om toppcentern: ”Inte helt tokigt att jämföra honom med Kalle Östman”

Niklas Johansson. (skärmdump)

 

Allsvenske toppcentern Niklas Johansson bekräftade i VLT att han för en dialog med Patrik Zetterberg. 34-åringen passade också på att småhylla VIK, intressant nog:

”Smickrande att en klubb som Västerås hör av sig. De har gjort en fantastisk resa. När man pratar med dem får man intrycket att det är en klubb i harmoni. De har en tydlig plan för hur de ska jobba och litar på varandra. Jag ser dem som ett topplag framöver. Jag är väl öppen för allt och har en familj som stöttar mig.”

Alla tala så gott om en klubb kan ju ofta innebära att en övergång kan vara nära. August Tornberg sa ju exempelvis till MrMadhawk.se att ”VIK är en jätteintressant klubb” och backen ska också troligen presenteras i dagarna.

***

Dessa klipp från en match under förra säsongen mot AIK visar exempel på varför VIK (och minst två andra HA-klubbar) är så sugna på Niklas Johansson (nr 49):

Först en ”enkel” öppnande pass i mittzon vilket ger en andraassist, sekvensen börjar 1.09. Sedan en puckstöld efter 1.25 innanför blå och en underbar flipplobb för en ny assist. Till sist en fin brytning i mittzon för vackert sent segermål 3.06 in i klippet.

***

Bloggen fick byta några ord med Karlskronakännaren Daniel Nilsson (@joewson på Twitter) om Niklas Johansson:

– Bra tränad. Underbar person. De har dock småbarn och frugan driver eget vilket har varit hennes stora dröm. Har svårt att se att han skulle åka iväg nu. Nu är det hennes tid då hon har fått stå till sidan länge. Jag tror inte han spelar i Västerås av det jag hör. Han stannar i Karlskrona för det är vad frugan vill. Familjen kommer alltid först.

– Underbar passningsspelare men inte direkt supersnabb på rören. Han har tre varianter och kan således bli rätt lättläst då han har kört samma passningsvägar under samtliga år i KHK, oavsett lagkamrater. (Reds. anm.: De flesta spelare har dock sina varianter som de flesta känner till, nästan allt handlar om konsten är att göra dessa så snabbt så ingen motspelare hinner med…)

– Ingen direkt klippa defensivt heller, men gör sitt bästa. Kommer gärna ner i svackor under säsongens gång och har svårt att vända trenden.

– Men jag gillar Niklas. Jag hoppas att han får avsluta i ett topplag för frugan, men tror ändå familjen väger tungt här. Så jag hoppas han får åka för frugan. Hellre Västerås än Vita Hästen.

– Han ska vara förstecenter eller inget alls. Inte ens Bofors lyckades ju få honom att producera som andracenter. Han ska styra i PP och spela med spelskickliga spelare. Att spela Niklas med grovjobbare tror jag inte är en bra idé.

Kalle Östman och Niklas Johansson känns lika på många sätt, inte bara utseendemässigt… FOTO: RUNE ÅHLÉN

Påminner Niklas Johansson inte lite om Kalle Östman i stilen? En liten smart playmaker som jobbar hårt, men inte är den snabbaste eller som skjuter hårdast?

– Det är inte en helt tokig jämförelse. Fast Niklas är lite tjurigare. Ganska mycket ”Bofors” i honom på det sättet, säger Daniel avslutningsvis och VIK-fansen blev nog väldigt mycket mer sugna på Niklas Johansson (för att inte tala om Lukas Zetterberg & Marcus Bergman)…

***

Om vi försöker sätta oss in i Niklas Johanssons situation är detta troligen den snart 35-årige centerns sista chans att få en stor roll i ett sannolikt topplag på hög nivå.

Tidigare har Piteåsonen mest spelat i ”mindre” klubbar. Frågan är dock fortsatt hur en sådan spelare skulle klara de betydligt tuffare kraven i en större klubb som VIK? Där kommer nog den ”boforska tjurigheten” väl till pass…

2 svar

  1. Bozo skriver:

    Kulorna måste in. Hur bra går frugans verksamhet i dessa tider? Inte bara hockeyn som är påverkad i dessa tider.

  1. 2020-07-16

    […] Vad betyder det att Niklas Johansson småhyllar VIK & Karlskronakännare om toppcentern: “Inte helt tokigt att jämföra honom med Kalle Östman” » VikFanCentral.se — Läs på vikfancentral.se/vad-betyder-det-att-niklas-johansson-smahyllar-vik-karlskronakannare-om-toppcentern… […]